وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود مطالب پایان نامه ها در مورد بررسی تاثیر ارتباطات سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی(مطالعه موردی کارکنان آموزش و پرورش ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

ب) سبک ارتباطاتکه ناظر بر نوع رفتار افراد با یکدیگر است و به دو دسته ی رسمی و غیر رسمی تقسم می شوند (میلر، ۱۳۸۶، ۲۹).
ج) محتوای ارتباطاتمحتوای پیام ها و ارتباطات به سه دسته ی وظیفه ای، اجتماعی و ابتکاری تقسیم می شوند (میلر، ۱۳۸۶، ۲۷).
د) مسیر ارتباطاتکه شامل ارتباطات عمودی، افقی و مورب میان افراد سازمان بوده و ناظر بر مسیرهای ارتباطی است (میلر، ۱۳۸۶، ۲۸).
ه) کانال ارتباطات:
انسان ها به واسطه ی مجاری ارتباطی، می توانند میان خود ارتباط برقرار نمایند . مجاری ارتباطی بین افراد در سازمان به سه بخش عمده ی چهره به چهره،‌کتبی و الکترونیکی طبقه بندی شده اند (قلیچ لی و ایمانی پور، ۱۳۸۶، ۱۲۶).
همیلتون و پارکر کانال را ابزاری می دانند که پیام توسط آن منتقل می شود. گفتگوهای رو در رو، مجلات، روزنامه ها، رادیو، تلفن، تلویزیون و پست الکترونیک از جمله مثال هایی است که می توان از آنها به عنوان کانال یاد کرد(هامیلتون، ۱۳۸۶، ۱۶).
و) رفتار شهروندی سازمانی:
- ارگان اظهار می کند که: رفتار شهروندی سازمانی، رفتاری فردی و داوطلبانه است که مستقیماً به وسیله سیستم های رسمی پاداش در سازمان طراحی نشده است، اما با این وجود باعث ارتقای اثربخشی و کارایی عملکرد سازمان می شود(کوهن و کول، ۲۰۰۴، به نقل از اسلامی و سیار، ۱۳۸۷).
- بنا بر آنچه اپل بام و همکاران(۲۰۰۴) در پژوهش های خود مطرح ساختند؛ رفتار شهروندی سازمانی مجموعه ای از رفتارهای داوطلبانه و اختیاری است، که بخشی از وظایف رسمی فرد نبوده، اما با این وجود توسط وی انجام شده و باعث بهبود مؤثر وظایف و نقش های سازمان می شود(اسلامی و سیار، ۱۳۸۷).
- بنابراین به طور کلی می توان چنین عنوان نمود که؛ رفتارهای شهروندی سازمانی، رفتارهای فراتر از شرح شغل افراد می باشند و به صورت داوطلبانه و اختیاری توسط افراد جهت بهبود فعالیت ها و کسب اهداف سازمانی انجام می شوند.
پایان نامه - مقاله - پروژه
ز) نوع دوستی:
نوع دوستی عبارتست از کمک رساندن به همکاران در عملکرد مربوط به وظایفشان(Castro & et al, 2000, 30).
ح) وجدان کاری:
وجدان کاری رفتاری است که فراتر از الزامات تعیین شده بوسیله سازمان در محیط کار می باشد(همانند کار در بعد از ساعات اداری برای سود رساندن به سازمان)(هویدا و نادری، ۱۳۸۸، ۱۰).
ارگان معتقد است افرادی که دارای رفتار شهروندی مترقی هستند در بدترین شرایط وحتی در حالت بیماری و ناتوانی هم به کار ادامه می دهند، که این نشان دهنده وجدان کاری بالای آنهاست.
ط)جوانمردی:
تأکید بر جنبه های مثبت سازمان به جای جنبه های منفی آن را جوانمردی در سازمان گویند که عبارت
است از تمایل به شکیبایی در مقابل مزاحمت های اجتناب ناپذیر و اجحافهای کاری بدون اینکه گله وشکایتی صورت گیرد(Markoczy & Xin, 2004, 3 ).
ی) نزاکت:
نزاکت درباره اندیشیدن به این است که چطور اقدامات فرد بر دیگران تاثیر می گذارد(Ibid ).
ک) آداب اجتماعی:
آداب اجتماعی به عنـوان رفتـاری است که توجه به مشارکت در زندگی اجتماعی سازمانی را نشان می دهد.
۱-۱۰٫ تعاریف عملیاتی متغیرهای تحقیق
الف) ارتباطات سازمانی:
منظور از ارتباطات سازمانی در این تحقیق نمره ای است که پاسخگویان از مجموع ۲۷ سؤال آزمون سنجش ارتباطات سازمانی کسب می کنند.
ب) سبک ارتباطات:
در تحقیق حاضر منظور از سبک ارتباطات نمره ای است که پاسخگویان از مجموع سؤالات ۲۰ الی ۲۷ پرسشنامه ارتباطات سازمانی کسب می کنند.
ج) محتوای ارتباطات:
در تحقیق حاضر منظور از محتوای ارتباطات نمره ای است که پاسخگویان از مجموع سؤالات ۱۳ الی ۱۹ پرسشنامه ارتباطات سازمانی کسب می کنند.
د) مسیر ارتباطات:
در تحقیق حاضر منظور از مسیر ارتباطات نمره ای است که پاسخگویان از مجموع سؤالات ۹ الی ۱۲
پرسشنامه ارتباطات سازمانی کسب می کنند.
ه) کانال ارتباطات:
در تحقیق حاضر منظور از کانال ارتباطات نمره ای است که پاسخگویان از مجموع سؤالات ۱ الی ۸ پرسشنامه ارتباطات سازمانی کسب می کنند.
و) رفتار شهروندی سازمانی:
منظور از رفتار شهروندی سازمانی در این مطالعه نمره ای است که پاسخگویان از مجموع ۲۱ سؤال آزمون سنجش رفتار شهروندی سازمانی بر اساس مدل پدساکف کسب می کنند.
ز) نوع دوستی:
جهت سنجش بُعد نوع دوستی از سؤالات ۱، ۲، ۳ و ۴ پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی پدساکف استفاده می شود.
ح) وجدان کاری:
در تحقیق حاضر منظور از وجدان کاری نمره ای است که پاسخگویان از مجموع سؤالات ۵، ۶، ۷، و ۸ پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی پدساکف کسب می کنند.
ط) جوانمردی:
در تحقیق حاضر منظور از جوانمردی نمره ای است که پاسخگویان از مجموع سؤالات ۹، ۱۰، ۱۱، و ۱۲ پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی پدساکف کسب می کنند.
ی) نزاکت:
در تحقیق حاضر منظور از نزاکت(ادب و مهربانی) نمره ای است که پاسخگویان از مجموع سؤالات ۱۳، ۱۴، ۱۵، ۱۶ و ۱۷ پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی پدساکف کسب می کنند.
ک)آداب اجتماعی:


فرم در حال بارگذاری ...

« طرح های پژوهشی دانشگاه ها درباره : بررسی-رابطه-بین-رضایت-شغلی-و-تعهد-سازمانی-کارشناسان-شرکت-توزیع-برق-لرستان- فایل ۲۸طرح های پژوهشی انجام شده درباره بررسی امکان بهره گیری ازکود بیولوژیک فسفره به عنوان منبع کودی ... »