وبلاگ

توضیح وبلاگ من

طرح های پژوهشی انجام شده درباره بررسی امکان بهره گیری ازکود بیولوژیک فسفره به عنوان منبع کودی ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

سودوموناس + ۲۵% کود شیمیایی

 

B2

 

سودوموناس

 

 

 

شکل ۲-۴- تاثیر سطوح کودی بر ارتفاع بوته در گندم.
 

 

Ch0B0

 

شاهد

 

Ch1B1

 

مایکوریزا + ۲۵% کود شیمیایی

 

B1

 

مایکوریزا

 

 

 

Ch2B0

 

کود شیمیایی

 

Ch1B2

 

سودوموناس + ۲۵% کود شیمیایی

 

B2

 

سودوموناس

 

 

 

شکل ۳-۴- اثرات متقابل رقم و سطوح کودی بر ارتفاع بوته گندم.
تیمارهای کاربرد مایکوریزا + ۲۵% کود شیمیایی و سودوموناس + ۲۵% کود شیمیایی در رقم پیشتاز تاثیر مشابهی بر ارتفاع بوته داشتند و نسبت به تیمار های دیگر اختلاف معنی داری را سبب شده بودند (شکل ۳-۴). در شکل (۳-۴) تاثیر بیشتر تیمار کاربرد سودوموناس بر ارتفاع بوته در رقم چمران نسبت به رقم پیشتاز دیده می شود که شاید یکی از دلایل عامل بوجود آمدن اختلاف معنی دار در اثرات متقابل باشد.
میکروارگانیسم های حل کننده فسفات از طریق تولید مواد تحریک کننده رشد سبب افزایش رشد گیاهان به خصوص غلات می شوند واز طرفی ارتفاع بوته صفتی است که تحت تاثیر هورمون های رشد به خصوص اکسین قرار می گیرد و در این بین فعال شدن این هورمون که بسته به رقم و شرایط محیطی متفاوت است، نقش بسزایی در افزایش ارتفاع دارد (۹۱). همان طور که در شکل (۲-۴) نیز مشاهده می شود که کودهای بیولوژیک به مراتب تاثیر بیشتری نسبت به تیمار کاربرد کود شیمیایی بر ارتفاع بوته گذاشته اند، نکته دیگری که می توان اشاره کرد تاثیر کاربرد تلفیقی کودهای بیولوژیک و شیمیایی در افزایش ارتفاع بوته می باشدکه این موضوع در مورد تیمار مایکوریزا + ۲۵% کود شیمیایی مشهود تر است، دلیل آن شاید، قابلیت بیشتر مایکوریزا در افزایش جذب عناصر غذایی ماکرو (N، P وK ) و میکرو (Fe، Zn وCu ) می باشد (۱۵). از بین این عناصر نیتروژن و فسفر نقش بیشتری در افزایش ارتفاع بوته دارند در آزمایش ریحانی تبار و همکاران (۱۳۸۱) تاثیر سودوموناس بر ارتفاع بوته نسبت به شاهد در سطح ۱% اختلاف معنی داری مشاهده گردید(۱۰). همچنین قاضی الکاراکی (۲۰۰۴) تاثیر مایکوریزا را بر ارتفاع بوته گندم معنی دار گزارش کرد(۷۸). در آزمایش راجا و همکاران (۲۰۰۰) از لحاظ ارتفاع بوته در سطح ۱% اختلاف معنی داری بین سودوموناس + کود شیمیایی و تیمار مایکوریزا + کود شیمیایی مشاهده شد(۱۲۰). بنابراین همان طوری که ملاحظه می شود نتایج این تحقیق با نتایج سایر محققین مطابقت دارد.
دانلود پروژه
۲-۴- قطر ساقه
بین ارقام از این نظر اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (شکل ۴-۴). قطر ساقه از جمله صفاتی است که با شاخص برداشت، وزن هزار دانه، تعداد دانه در خوشه، تعداد سنبلچه در خوشه، کل ماده خشک، وزن کاه و کلش، وزن خوشه و ارتفاع بوته همبستگی مثبت و معنی داری دارد. همان طور که در جدول (۲-۴) نیز مشاهده می شود، بیشترین همبستگی قطر ساقه با کل ماده خشک بوده است. یعنی هر قدر قطر ساقه بیشتر بوده ارتفاع بوته، وزن کاه و کلش و وزن خوشه نیز بیشتر بوده است، بنابراین عملکرد دانه نیز بیشتر شده است.

شکل ۴-۴-مقایسه قطر ساقه در ارقام گندم.
بین تیمارهای کودی از نظر تاثیر بر قطر ساقه در سطح ۱% اختلاف معنی داری مشاهده شد، چرا که در تیمار کودی مایکوریزا + ۲۵% کود شیمیایی بیشترین تاثیر را بر قطر ساقه با مقدار عددی ۵/۳ میلیمتر گذاشته بود و بعد از آن تیمارهای سودوموناس + ۲۵% کود شیمیایی با ۲۵/۳، ۱۰۰ % کود شیمیایی با ۰۲/۳، مایکوریزا ۷۱/۲، سودوموناس ۴۲/۲ و شاهد با ۰۳/۲ میلیمتر در مکان های بعدی قرار گرفتند (شکل ۴-۵). همان طور که در شکل (۴ - ۵) نیز مشاهده می شود، کود های شیمیایی نسبت به کود های بیولوژیک مصرف شده در آزمایش تاتیر بیشتری بر قطر ساقه داشته اند و این نشان از تاثیر فسفر در افزایش جذب پتاسیمی داردکه در استحکام گیاه شرکت می کند (اثرات سینرژیست عناصر بر یکدیگر) (۱۵).
 

 

Ch0B0

 

شاهد

 

Ch1B1

 

مایکوریزا + ۲۵% کود شیمیایی

 

B1

 

مایکوریزا

 

 

 

Ch2B0

 

کود شیمیایی


فرم در حال بارگذاری ...

« دانلود مطالب پایان نامه ها در مورد بررسی تاثیر ارتباطات سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی(مطالعه موردی کارکنان آموزش و پرورش ...رابطه کیفیت خدمات رضایت مندی مشتری- فایل ۷ »
 
مداحی های محرم