قابلیت فردی
٣
۵
۴،١٧،٢١،٢۵،٢٧
آرمان مشترک
۴
۴
١٠،١۶،١٨،١٩
رهبرمتفکر
۵
روایی و اعتبار پرسشنامه
روایی[۸۰]، آن خصیصهی ابزاریا روش جمع آوری دادهها است که با داشتن این خصیصه همان مقولاتی
را تعیین میکند که برای تعیین آن مقولات طرحریزی شده است. ( بست، ١٣٨١، ص ٢٠٠) روایی تعیین می کند که ابزارتهیه شده تا چه اندازه مفهوم خاص مورد نظررا اندازهگیری میکند. (سکاران، ١٣٨۵، ص ٢٢٢)
در این پژوهش برای اطمینان از روایی پرسشنامه، ابتدا به اصل آن (پرسشنامهی استفاده شده درپایاننامهی آقای ناصر کلاته که با موضوع مطالعهی ابعاد سازمان یادگیرنده، درسازمان هوا فضا، در مقطع کارشناسی ارشد و دردانشگاه آزاد واحد تهران جنوب تهیه و تدوین شده است) مراجعه شد و با بهرهگیری از نظرات اساتید راهنما و مشاور تغییراتی متناسب با مفهوم چارچوب نظری مطرح شده در این پژوهش، ابعاد آن و ویژگیهای ادارهی مورد مطالعه صورت گرفت. لذا میتوان گفت که با توجه به مبنای نظری، نظراساتید راهنما و مشاور و درنظرگرفتن تعاریف عملیاتی متغیرها در تدوین پرسشنامه، تا حدود زیادی روایی پرسشنامه افزایش یافته است.
اعتبار[۸۱]، کیفیت ثبات وپایایی است که ابزار یا روش جمع آوری دادهها در طول زمان نشان میدهد و به عبارت دیگرثبات و پایایی آنچه که به وسیلهی ابزار یا روش تعیین میشود اعتبارنامیده میشود. (بست،١٣٨١، ص٢٠٠)
در این پژوهش برای اطمینان ازاعتبارپرسشنامه به صورت کاملاً تصادفی نمونهی ١۵نفری از جامعهی آماری انتخاب و پرسشنامه روی آنها اجرا شد و بعد ازجمعآوری دادهها، نتایج آن با بهره گرفتن از فرمول ضریب آلفای کرونباخ مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت که میزان اعتبار بدست آمده ٩/٨٧ ٪ میباشد.
روش تجزیه وتحلیل اطلاعات
دراین پژوهش، بمنظورتجزیه وتحلیل داده های گردآوری شده ازروشهای مربوط به آمارتوصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است.
در روشهای آمارتوصیفی از جدول توزیع فراوانی، نمودار دایرهای و شاخصهای مرکزی و پراکندگی همچون میانگین، فراوانی، درصد و انحراف معیاراستفاده شده است.
در مورد آمار استنباطی نیزاز آزمونهای T تک نمونهای و تحلیل واریانس یک راهه (AVOAN) بهره گرفته شده است.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل اطلاعات
مقدمه
همانطورکه دربخشهای پیشین اشاره شد، هدف از انجام این پژوهش مطالعهی ادارهی آموزش و پرورش شهرستان اسلامشهر براساس ابعاد سازمان یادگیرنده میباشد. در این فصل که هستهی اساسی تحقیق به شمار میآید، دادههای جمع آوری شده برای تأیید یا رد فرضیههای تحقیق با بهره گرفتن از نرمافزارSPSS تجزیه وتحلیل میگردد.
در این فصل ابتدا به توصیف اطلاعات آماری گروه نمونه به صورت جدول و نمودار خواهیم پرداخت. در مرحلهی بعد ازطریق آماراستنباطی به تجزیه و تحلیل سوالات اصلی و فرعی پژوهش میپردازیم و در نهایت با بهره گرفتن از آزمون VAONA به بررسی معنیدار بودن رابطهی بین مشخصه های فردی و پاسخ اعضای گروه نمونه به سوالات تحقیق میپردازیم.
ارائه یافتهها براساس آمار توصیفی
الف- توصیف اطلاعات آماری گروه نمونه
١- توزیع فراوانی و درصد گروه نمونه برحسب جنسیت
جدول ۴-١: توزیع فراوانی ودرصد گروه نمونه برحسب جنسیت
درصد
فراوانی
شاخص
متغیر
١٧/١
١٣
زن
٨٢/٩
۶٣
مرد
فرم در حال بارگذاری ...