پسران
۰۰۰۵/۰
۲۲/۰
۰۰۰۵/۰
۴۳/۰
۰۰۰۵/۰
۳۹/۰
۰۰۰۵/۰
۳۱/۰
دختران
۰۰۰۵/۰
۱۹/۰
۰۰۰۵/۰
۱۶/۰
۰۰۰۵/۰
۳۹/۰
۰۰۰۵/۰
۵۷/۰
مجموع
۰۰۰۵/۰
۱۸/۰
۰۰۰۵/۰
۲۹/۰
۰۰۰۵/۰
۳۹/۰
۰۰۰۵/۰
۴۵/۰
ترکیب نتایج شکل ۴-۳ با جدول ۴-۱۱ نیز نشان می دهد، در تمام موارد هم صمیمیت و هم بدرفتاری معلمان در کلاس درس موجب کاهش اعتبار انها در دید دانش آموزان شده است (۰۵/۰<P). پسران در مقایسه سناریوی دوم و چهارم (سناریوی مرتبط با نقش صمیمیت در افزایش اعتبار، ۶۱% در شایستگی علمی، ۶۴% در حسن نیت، و ۴۳% در قابلیت اعتماد)، و دختران نیز در مقایسه سناریوی سوم و چهارم (سناریوی مرتبط با نقش بدرفتاری در کاهش اعتبار) بیشترین تاثیرپذیری را در تعیین سطح اعتبار معلمان نشان داده اند.
نتایج جدول ۴-۳ نشان می دهد که در نمونه کلی دانش آموزان در دو مولفه شایستگی علمی و حسن نیت نسبت به صمیمیت تاثیرپذیر تر بوده اند اما در مولفه اعتمادپذیری، بیشتر تحت تاثیر سطح بدرفتاری معلمان بوده اند.
اما در تفکیک جنسیتی، درمجموع پسران در برابر صمیمیت حساسیت بیشتری نشان داده اند. بدین نحو که در شایستگی علمی، پسران ۶۱درصد در سناریوی دوم-چهارم و ۲۳ درصد در سناریوی سوم-اول تاثیرپذیری نشان داده اند در حالی که در مقایسه های مرتبط با تاثیر بدرفتاری، ۳۳ درصد در سناریوی دوم-اول و تنها ۸ درصد در سناریوی سوم-چهارم تاثیرپذیری داشته اند. بنابراین، در ارزیابی سطح شایستگی علمی معلمان دانش آموزان پسر بیشتر وابسته به مییزان صمیمیت معلم بوده اند تا به میزان بدرفتاری او. در حسن نیت و اعتماد پذیری نیز، پسران به همین نحو در برابر صمیمیت تاثیرپذیری بیشتری نشان داده اند.
اما دختران در هر سه مولفه اعتماد، در مجموع نسبت به بدرفتاری تاثیرپذیر تر بوده اند ضمن اینکه برخلاف پسران در دختران تفاوت بین تاثیرپذیری ها نسبت به صمیمیت و بدرفتاری چندان پر رنگ نبوده است.
بنابراین، در اینکه دانش آموزان در ارزیابی اعتبار معلمان خود بیشتر تحت تاثیر صمیمیت آنها باشند یا بدرفتاری آنها، عامل جنسیت می تواند یک تعدیل کننده مهم باشد.
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
۵-۱- مقدمه
در این فصل نتایج حاصل از فصل چهارم را مورد بحث و بررسی قرار میدهیم و سعی میکنیم بر اساس نظریهها و دانش موجود، دلایل منطقی درمورد رد یا تأیید فرضیههای تحقیق ارائه دهیم.
با توجه با موضوع پژوهش «ادراک دانش آموزان از تخطی معلمان از رفتارهای صمیمی کلامی وغیر کلامی مورد انتظار» پژوهشگر به نتیجه گیری حاصل از یافته های پژوهش و مقایسه این یافته ها با نتایج سایر پژوهش ها می پردازد. پس از نتیجه گیری حاصل از یافته ها، پیشنهادات و راهکارهایی ارائه می گردد، پیشنهادهای کاربردی در جهت ارتقاء نحوه تعامل وآشناشدن دبیران از ادراک دانش آموزان وانتظار دانش آموزان درخصوص رفتار معلمان و ارائه پیشنهاد هایی که در آینده بهتر است در این زمینه صورت بگیرد و در نهایت به محدودیت های پژوهش می پردازیم. به این منظور، یافتههای این پژوهش در سه بخش جداگانه مورد بحث و بررسی قرار میگیرند:
الف تبیین یافتههای مربوط به فرضیهها
ب محدودیتها
ج پیشنهادات
۵-۲ - تبیین یافتهها
پژوهش حاضر به منظور بررسی ادراک دانش آموزان از تخطی رفتاری معلمان از رفتارهای صمیمی کلامی وغیرکلامی مورد انتظار وارتباط بین صمیمیت معلمان انجام گرفت. همچنین به بررسی انتظارات دانش آموزان از رفتار معلمان پرداخته و چگونگی ارزیابی نقض آن انتظارات توسط دانش آموزان را مورد بررسی قرار داده است. هدف از این پژوهش تعیین این بود که آیا دانش آموزان انتظارات خاصی از معلمان خود دارند یا خیر و اگر چنین است، کدام نوع رفتارها از معلمان در کلاس درس انتظار می رود و از آنها انتظار نمی رود؟
در پژوهش حاضر کوشش گردید به بررسی انتظارات دانش آموزان از رفتار معلمان پرداخته وتاثیر صمیمیت و ادراک دانش آموزان ازتخطی معلمان دررفتارهای صمیمی کلامی و غیر کلامی همچنین ارزیابی اعتبارمعلمان توسط دانش آموزان در این مطالعه موردبررسی قرار گیرند. در زیر نتایج حاصل از این بررسیها ارائه و تبیین میشوند
فرم در حال بارگذاری ...