وبلاگ

توضیح وبلاگ من

دانلود پایان نامه های آماده – ۱-۷) تعریف واژه هاو اصطلاحات: – پایان نامه های کارشناسی ارشد

 
تاریخ: 01-10-01
نویسنده: فاطمه کرمانی


فرضیه های فرعی:

فرضیه ۱: میزان تاثیر گذاری عامل «رقابت میان شرکت های بیمه» در شرکت های بیمه استان اصفهان با یکدیگرتفاوت معناداری دارد .


فرضیه ۲: میزان تاثیر گذاری عامل «ورود شرکت های تازه واردبه صنعت بیمه» در شرکت های بیمه استان اصفهان با یکدیگرتفاوت معناداری دارد .

فرضیه ۳: میزان تاثیر گذاری عامل «قدرت چانه زنی بیمه گذاران» در شرکت های بیمه استان اصفهان با یکدیگرتفاوت معناداری دارد .

فرضیه ۴: میزان تاثیر گذاری عامل «قدرت چانه زنی بیمه گران» در شرکت های بیمه استان اصفهان با یکدیگرتفاوت معناداری دارد .

فرضیه ۵: میزان تاثیر گذاری عامل«خود بیمه گری» در شرکت های بیمه استان اصفهان با یکدیگرتفاوت معناداری دارد .

۱-۵) قلمرو تحقیق:

۱-۵-۱) قلمرو مکانی:

شرکت های بیمه استان اصفهان شامل بیمه دانا،آسیا،نوین ورازی .این چهارشرکت به دلیل سابقه طولانی درصنعت بیمه و دارای شبکه فروش مناسب ازمیان سایرشرکت های بیمه انتخاب گردیده اند.

۱-۵-۲) قلمرو زمانی:

سال ۱۳۹۳

۱-۵-۳) قلمرو موضوعی:

پژوهش انجام گرفته در چارچوب مطالعات مدیریت استراتژیک و در بخش تاثیر مدل رقابتی مایکل پورتر بر فعالیت های صنعت بیمه صورت گرفته است.

۱-۶) متغیرهای پژوهش:

در این تحقیق از متغیرهای ورود شرکت های تازه واردبه صنعت بیمه ،خودبیمه گری ،قدرت چانه زنی بیمه گذاران ،قدرت چانه زنی بیمه گران ، رقابت میان شرکت های بیمه به عنوان متغیر مستقل و فعالیت شرکت های بیمه به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده اند .

۱-۷) تعریف واژه هاو اصطلاحات:

۱) مزیت رقابتی[۹]:

مزیت رقابتی شامل مجموعه عوامل یا توانمندی هایی است که همواره شرکت را به نشان دادن عملکردی بهتر از رقبا قادر می‌سازد. به عبارتی، مزیت رقابتی عامل یا ترکیبی از عواملی است که در یک محیط رقابتی سازمان را بسیار موفق تر از سایر سازمان ها می کند و رقبا نمی توانند به راحتی از آن تقلید کنند.

۲) بیمه گذار[۱۰]:

شخصی که قرارداد بیمه را منعقد و پرداخت حق بیمه را تعهد می‌کند. در بیمه های اموال و مسئولیت بیمه گذار مشخص است، اما در بیمه های اشخاص گاهی بیمه گذار یک شخص یا یک مؤسسه‌ است و بیمه شدگان، اشخاص دیگری می‌باشند.

۳) بیمه‌گر[۱۱] :

بیمه‌گر شخصی است حقوقی که در مقابل دریافت حق‌بیمه از بیمه‌گذار تعهد جبران خسارت و یا پرداخت وجه معینی را در صورت وقوع حادثه به عهده می‌گیرد.

۵) خود بیمه گری[۱۲] :

خود بیمه گری فعالیتی بیمه ای است که در آن شرکت خود بیمه گر، کلیه ریسکهای یک گروه یا سازمان و یا سازمان‌های وابسته را بیمه می‌کند ‌به این صورت که حق بیمه ای متناسب با ریسک از واحدهای وابسته خود دریافت و آن ها را در صندوقی واریز و از محل آن خسارت وارده را جبران می‌کند.

۶)چانه زنی[۱۳] :

چانه‌زنی یا به طور عامیانه‌تر چک و چانه زدن اصطلاحاً به معنی اصرار هر یک از دو طرف معامله در مراعات سود خویش است. سماجت فروشنده در پایین نیاوردن قیمت جنس و تقاضای مکرر خریدار در کاستن بهای آن و گفتگوی فروشنده و مشتری بر سر بهای جنس مورد معامله را چانه‌زنی می‌گویند.

۱-۸) چار چوب پژوهش:

در تحقیق موردنظر از مدل پنج وجهی مایکل پورتر استفاده گردیده است ‌و تطبیق سازی مدل پورتر در صنعت بیمه.

فرایند جهانی شدن، به وجود آمدن سازمان‌ تجارت جهانی و یکپارچگی بازارهای جهانی، پیشرفت‌های سریع و بنیادین تکنولوژیک، پیشرفت های جدید در زمینه‌ فناوری اطلاعات، افزایش تغییرات سریع در الگوهای مصرف و تقاضا، تبیین کنترل های آلودگی محیط زیست و حفظ منابع انرژی، کمبود منابع و هزینه های بالای آن ها، چالشهایی هستند که بنگاه‌ها و صنایع مختلف در عرصه تجارت و فعالیت‌های اقتصادی با آن روبرو هستند و ادامه حیات آن ها، منوط به تصمیم گیری درست و به موقع در برابر این تغییرات است. در این میان، فرایند جهانی شدن و گسترش بازارهای مصرف و نیز افزایش تعداد رقبا و شدت رقابت، باعث اهمیت بخشیدن به مفاهیمی مانند رقابت‌پذیری شده است.این امر موجب گردیده تا بنگاه‌ها، صنایع و کشورهای مختلف در جهت ارتقای رقابت‌پذیری خود به شناسایی عوامل مؤثر بر رقابت‌پذیری و تقویت آن ها تلاش کنند. بسیاری از محققان جهت توجیه و تفسیر رقابت‌پذیری و عوامل مؤثر بر آن، نظریه و مدل‌هایی را عرضه داشته اند و عوامل مؤثر بر رقابت‌پذیری را دسته بندی کرده و در قالب مدل هایی ارائه کرده‌اند. این نظریه ها و مدل‌ها نیز از تنوع نسبتا زیادی برخوردارند. اما در این میان مدل پنج وجهی مایکل پورتر از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

مایکل پورتر متولد سال ۱۹۴۷ در آمریکا می‌باشد. وی دارای مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه پرینستون و کارشناسی ارشد ام بی ای(MBA) و دکترای اقتصاد کسب و کار از دانشگاه هاروارد می‌باشد. وی در سال ۱۹۸۱ در ۳۴ سالگی استاد دانشگاه هاروارد ‌گردید و همچنین موسس دوره راهبرد در هاروارد است پورتر راهبرد،تجارت و اقتصاد را به هم پیوند داد، مدل پنج نیروی رقابتی پورتر شهرت جهانی دارد .هدف از راهبرد رقابتی برای یک واحد کسب و کار در یک صنعت دست یافتن به موقعیت برتر در بین رقبا و همچنین حفظ و ادامه حیات با توجه به شرایط موجود می‌باشد.


۱-۸-۱) مدل ۵ وجهی مایکل پورتر

پورتر[۱۴] برای بررسی محیط رقابتی در یک صنعت ،پنج نیرو معرفی ‌کرده‌است که عبارتند ازتهدیدرقبای تازه وارد[۱۵] ، تهدید محصولات یا خدمات جایگزین[۱۶] ، قدرت چانه زنی خریداران[۱۷] ،قدرت چانه زنی تامین کنندگان[۱۸] ورقابت درمیان شرکت های موجود درصنعت[۱۹] (دیوید ا آکر ،۱۳۸۶،۱۱۳) .

شکل زیر مدل ۵ وجهی پورتر را نشان می‌دهد.

شکل ۱-۱



نمودار پنج وجهی مایکل پورتر

(دوید ا آکر:ترجمه دکتر حسین صفرزاده،دکتر علی اکبر فرهنگی ومهدی خادمی صفحه ۱۱۳)

۱-۸-۱-۱)تهدید تازه وارد ها یا رقبای جدید و بالقوه:

این رقبای تازه وارد همراه خود توانایی‌های جدید ،انگیزه های بسیار بالا همراه با انرژی فراوان جهت کسب سهم بیشتر از بازار، و منابع قابل توجه ای را می آورند.

۱-۸-۱-۲)تهدید محصولات یا خدمات جایگزین:

ممکن است این محصولات به ظاهر متفاوت به نظر برسنداما قابلیت این را دارند که به عنوان یک محصول جایگزین رضایت مشتری را جلب نمایند پورتر در خصوص محصولات جایگزین می‌گوید: ” جایگزین ها اغلب عواید بالقوه صنعت را محدود می‌کنند زیرا سقفی برای قیمت محصولات آن صنعت ایجاد می‌کنند و سود آوری آن را محدود می‌کنند.”

۱-۸-۱-۳)قدرت چانه زنی خریداران:

هنگامی که خریداران امکان خرید از رقبای مختلف را دارا هستند یا به عبارتی قدرت انتخاب بیشتری دارند قدرت چانه زنی بیشتری نیز پیدا می‌کنند و با رودر رو قرار دادن رقبا می‌توانند بر یک صنعت تاثیر گذار باشند.

قدرت خریدار به عوامل زیر بستگی دارد :

– یک خریدار بخش اعظمی از کالاها یا خدمات فروشنده را خریداری کند.

– خریدار بتواند خود محصول مورد نیاز را تولید کند.

– محصول استاندارد باشد یا فرق چندانی بین محصولات با نامهای مختلف وجود نداشته باشد.


فرم در حال بارگذاری ...

« مقاله های علمی- دانشگاهی | اهداف عمده برنامه آموزش مهارت‌های زندگی نیز عبارت است از: – پایان نامه های کارشناسی ارشددانلود متن کامل پایان نامه ارشد | قسمت 15 – 9 »