گشودگی نسبت به تجربه
۳
۱۰٫۹۴
۱
۰٫۰۰۰
هوشیاری و وظیفه شناسی
۱
۰٫۸
۰٫۸۵۳
۰٫۰۰۷
برونگرایی
۲
۰٫۸
۰٫۸۹۸
۰٫۰۰۶
ملاحظات انجام مدل معادلات ساختاری
یک مدل وقتی گفته میشود که با یکسری دادههای مشاهده شده تناسب دارد که ماتریس کوواریانس ضمنی مدل با ماتریس کوواریانس دادههای مشاهده شده، معادل شده باشد. بدین معنی که ماتریس نزدیک صفر باشد (هویل، ۱۹۹۵).
هنگامی که یک مدلی تخمین زده میشود برنامه نرم افزاری یکسری آمارهایی از قبیل خطای استاندارد، p – Value و غیره را درباره ارزیابی تناسب مدل با دادهها منتشر میکند.
اگر مدل قابل آزمون باشد ولی با دادهها به طور مناسب تناسب نداشته باشد شاخص های اصلاحی[۷۸] که یک وسیله معتبر برای ارزیابی تغییرات مورد نظر در بیان مدل هستند به کار گرفته میشوند؛ تا مدل متناسب با دادهها شوند (لاوی[۷۹]، ۱۹۸۸)
مهمترین شاخص تناسب مدل آزمون است ولی به خاطر این که آزمون تحت شرایط خاصی عمل میکند و همیشه این شرایط محقق نمیشود لذا یکسری شاخص های ثانویهای نیز ارائه میگردد .مهمترین این شاخصها عبارتند از : GFI[80]، AGFI[81]، RMSEA[82]
حالتهای بهینه برای این آزمونها به شرح زیر است.
- آزمون هر چه کمتر باشد بهتر است، زیرا این آزمون اختلاف بین داده و مدل را نشان میدهد. اگرمقدار کم، نسبت به درجه آزادی(df) کوچکتر از ۳ باشد، مدل حالت بسیار مطلوبی دارد.اگر RMSEAکوچکتر از ۰٫۰۸و نیز GFI و AGFA بزرگتر از ۸۰ % باشند، می توان نتیجه گرفت که مدل برازش بسیار مناسبی دارد.
- اگر مقدار GFI و AGFI از ۰٫۸ بیشتر باشد، حالت مناسبی داریم.
- آزمون RMSEA هر چه کمتر باشد بهتر است. زیرا این آزمون یک معیار برای میانگین اختلاف بین دادههای مشاهده شده و دادههای مدل است. حالت کمتر از۰٫۰۸ بسیار مناسب می باشد.
یکی از مهمترین جنبههای بحث انگیز مدل معادلات ساختاری اصلاح مدل است.
اصلاح مدل مستلزم تطبیق کردن یک مدل بیان شده و تخمین زده شده است که این کار از طریق آزاد کردن پارامترهایی که قبلاً ثابت بودهاند و یا ثابت کردن پارامترهایی که قبل از آن آزاد بودهاند صورت میگیرد.
۳-۹-روش های تحلیل اطلاعات و آزمون فرضیه ها
در تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل توصیفی برای ایتمهای جمعیتشناختی استفاده شده است. همچنین از آمار استنباطی برای تعمیم نتایج حاصل از نمونه به کل جامعه استفاده شده است. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر ویژگیهای شخصیتی و سوگیریهای رفتاری بر تمایلات سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار است.
۳-۱۰-تحلیل آماری
مطالعه حاضر از مدلسازی معادلات ساختاری استفاده می کند که برای تخمین شبیه سازی و آزمون روابط بین متغیرها استفاده می شود. در مدلسازی معادلات ساختاری، فرایندهای ساختاری به وسیله مجموعه ای از معادلات ساختاری مشخص می شود که به صورت گرافیکی برای کمک به مفهوم سازی یک چارچوب تئوری مورد استفاده قرار میگیرد.
۳-۱۱-نرمافزارهای آماری مورد استفاده
در تحقیق حاضر برای تحلیل توصیفی از نرمافزار spss نسخه ۱۸ استاده شده است. همچنین برای تحلیل مدل و مدلسازی معادلات ساختاری از نرمافزار amos استفاده شده است.
۳-۱۲-خلاصه فصل
در این کلیات روش تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه بود است که پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ و روایی آن از طریق نظر کارشناسان( روایی محتوا) و تحلیل عاملی تائیدی به اثبات رسیده است.برای تحلیل اطلاعات نیز از نرمافزار spss و amos استفاده شده است.
فصل چهارم
تحلیل اطلاعات
۴-۱-مقدمه
تجزیه و تحلیل دادهها برای بررسی صحت و سقم فرضیات برای هر نوع تحقیق از اهمیت خاصی برخوردار است. امروزه در بیشتر تحقیقاتی که متکی بر اطلاعات جمع آوری شده از موضوع مورد تحقیق میباشد؛ تجزیه وتحلیل اطلاعات از اصلیترین و مهمترین بخشهای تحقیق محسوب میشود. دادههای خام با بهره گرفتن از فنون آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار استفادهکنندگان قرار میگیرند.در این جا ابتدا به بررسی آمار توصیفی مربوط به متغیرهای گوناگون تحقیق پرداخته می شود. در ادامه و در بخش مربوط به آمار استنباطی، با بهره گرفتن از نرم افزار آموس، فرضیه های پژوهشی آزمون خواهند شد.
فرم در حال بارگذاری ...