دانلود پروژه های پژوهشی با موضوع تاثیر ترکیب مالکیت و هیات مدیره شرکتها بر مسئولیت پذیری اجتماعی ...
۴.۲۵۲
۵
.۸۵۰
۷.۰۹۲
.۰۰۰a
Residual
۱۱.۹۹۱
۱۰۰
.۱۲۰
Total
۱۶.۲۴۴
۱۰۵
با توجه به مقدار ) F 092/7) که در سطح خطای ۱% (۰۰۰/۰=sig) معنیداری شده، بنابراین فرض خطی بودن مدل رگرسیون معنادار است تایید میشود و با اطمینان بالاتر از ۹۹% میتوان H0 را رد کرد و H1 را تایید کرد یعنی فرض خطی بودن مدل رگرسیون فرضیه مسئولیت پذیری شرکت با نسبت اعضا موظف، رتبه تمرکز مالکیت، رئیس هیئت مدیره همان مدیر عامل است، نسبت تغییرات هیئت مدیره و نوع مالکیت تایید میشود.
۴-۵)آزمون معنادار بودن ضرایب
این آزمون معنادار بودن ضرایب را تعیین می کند و این موضوع همان چیزی است که پژوهشگر بدنبال آن می باشد. در واقع این آزمون علاوه بر تعیین معناداری ضرایب، جهت اثر آن ضرایب بر متغیر وابسته را نیز تعیین می کند.
جدول ذیل ضرایب تأثیر رگرسیونی هر متغیر مستقل بر متغیر وابسته را نشان میدهد. در این بخش، تفسیر ضرایب رگرسیونی بر اساس ضریب بتا (Beta) انجام میگیرد. آماره مربوطه برای تعیین معناداری ضرایب، آماره tمی باشد که بجای آن می توان از ستون Sig استفاده کرد. پس از تایید معناداری ضرایب، از ضرایب محاسبه شده در ستون Beta هم جهت و هم میزان اثر متغیر مستقل بر متغیر وابسته تعیین می شود. زیرا این آماره نشان دهنده ضریب رگرسیونی استاندارد شده هر یک از متغیرهای مستقل بر روی متغیر وابسته تحقیق میباشد. بنابراین میتوانیم با بهره گرفتن از آن، سهم نسبی هر متغیر مستقل در مدل را مشخص کنیم.
بنابراین فرض های آماری بدین شرح تدوین می گردد :
H0 : β = ۰ نسبت اعضا موظف، رتبه تمرکز مالکیت، رئیس هیئت مدیره همان مدیر عامل است، نسبت تغییرات هیئت مدیره و نوع مالکیت بر مسئولیت پذیری شرکت تاثیر ندارد
حد اقل یکی از متغیر های نسبت اعضا موظف، رتبه تمرکز مالکیت، رئیس هیئت مدیره همان مدیر عامل است، نسبت تغییرات هیئت مدیره و نوع مالکیت بر مسئولیت پذیری شرکت تاثیر دارد ( یکی ازβ صفر نمیباشد) H1 : β ≠ ۰
یعنی می توان به تعداد متغیر های مستقل فرض آماری تدوین کرد
مقایسه متغیرها نشان میدهد که:
با توجه به اینکه sig متغیرهای مستقل رتبه تمرکز مالکیت و نسبت اعضا موظف کمتر از ۵% است، تأثیر متغیرهای مستقل بر مسئولیت پذیری شرکت معنی دار است، بنابراین میتوان با اطمینان بالاتر از ۹۵% H0 را رد و H1 را تایید کرد. در بین متغیرهای مستقل متغیر رتبه تمرکز مالکیت با ضریب رگرسیونی ۴۰۳/۰ بالاترین تأثیر رگرسیونی را روی متغیر مسئولیت پذیری شرکت را نشان داد. این نتایج نشان میدهد که به ازای افزایش یک انحراف استاندارد در متغیر رتبه تمرکز مالکیت ، میزان مسئولیت پذیری شرکت به میزان ۴۰۳/۰ انحراف استاندارد افزایش خواهد یافت. از طرفی متغیر نسبت اعضا موظف با داشتن ضریب رگرسیونی ۲۸۱/۰- برخلاف متغیر رتبه تمرکز مالکیت که متغیر وابسته را در جهت مثبت افزایش میدهند، ضریب این متغیر نشان میدهد که با افزایش یک انحراف استاندراد آن میزان مسئولیت پذیری شرکت به میزان ۲۸۱/۰- انحراف استاندارد کاهش خواهد یافت. دیگر ضرایب متغیرهای مستقل چون sig آنها بیشتر از ۰۵/۰ است تاثیر آنها بر متغیر وابسته معنی دار نیست.
جدول ۴-۵:جدول نتایج حاصل از آزمون معناداری ضرایب برای فرضیه
Coefficients
Model
فرم در حال بارگذاری ...