وبلاگ

توضیح وبلاگ من

راهنمای نگارش مقاله در مورد بررسی عوامل مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی با استفاده از ...

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

 

فرضیه ۰H عوامل رفتاری برعوامل ساختاری مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی تأثیر معنی‌‌داری ندارد.
فرضیه ۱H عوامل رفتاری برعوامل ساختاری مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی تأثیر معنی‌داری دارد.

نتایج حاصل از آزمون فرضیه سوم مدل پیشنهادی با بهره گرفتن از آزمون تک نمونه ای تی در جدول ۴-۲۵ نشان داده شده است.
جدول۴ -۲۵: نتایج حایل از آزمون تک نمونه ای تی برای فرضیه سوم مدل پیشنهادی
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه

 

عدد معناداری ۲.۴۶
ضریب تأثیر ۰.۸۵

عدد معنا‌داری ۲.۴۶ ضریب تأثیر ۰.۸۵ H0رد شده و فرضیه ۱ Hبا توجه به اینکه عدد معنا داری از ۲ -کمتر نیست و از ۲ بیشتر است، بنابراین فرضیه۱ Hتأیید می‌شود. یعنی فرضیه سوم مدل پیشنهادی پذیرفته می‌شود.
۴-۵-۴ جمع‌بندی نهایی و اصلاح مدل پژوهش:
در مجموع، با توجه به نتایج حاصله از آزمون فرضیه‌های مدل می تواند مدل پژوهش را اصلاح نمود و مدلی مطابق با شکل ۴-۸ (براساس مدل سه شاخگی) پیشنهاد نمود‌.
شکل ۴-۸: مدل اصلاح شده پیشنهادی
در شکل مذکور، مقادیر ۲R نشانگر درصد واریانس تبیین شده در سازه‌های درونزای مدل پژوهش می‌باشند. در واقع، مقدار ۲R نشانگر میزان تغییرات توضیح داده شده در سازه‌های مدل براساس سایر متغیرهای پیشبین در مدل پژوهش می باشند. همچنین، مقدار ۲R-1 نیز نشانگر میزان تغییراتی است که با بهره گرفتن از متغیرهای موجود در مدل تبیین نگردیده است، یعنی، این درصد واریانس در سازه‌های مدل توسط متغیرهایی خارج از مدل قابل توضیح می‌باشند.
۴-۶ خلاصه
در این فصل با بهره گرفتن از نرم افزارهای آماری اس. پی. اس. اس و لیزرل، داده های جمع آوری شده تجزیه و تحلیل شده و اطلاعات آماری به صورت جدول و شکل ارائه شده است. همچنین اعتبارسنجی و ارزیابی سازه های مدل پژوهش بررسی و در نهایت فرضیه های مطروحه در مدل مورد آزمون معناداری قرار گرفتند‌.
فصل پنجم
نتایج و پیشنهادات
۵-۱ مقدمه:
هر تحقیق علمی بر اساس هدف مشخصی انجام می‌شود، یعنـی هـدف محقـق از تحقیـق یـا مبنـایی و بنیادی است که به گسترش حوزه معرفت علم می‌ انجامد، یا کاربردی و عملـی اسـت کـه غـرض آن حل مسأله و معضل یا ارتقای سطح کیفیت و یا کمیت است. ازاین‌رو محقق باید با در نظر داشتن هـریک از هدف‌های مذبور و براساس نتایج حاصل از تحقیق، نظریه خود را اعلام دارد. این نظریه یا حالت تبیینی دارد و شناخت‌های جدیدی را در راسـتای توسـعه قلمـرو علـم و دانـش بیـان مـی‌کنـد یـا حالـت کاربردی دارد و راهکاری را برای حل مسأله و معضل پیشنهاد می‌کند. در این فصل محقـق ابتـدا نتـایج حاصل از آزمون فرضیه‌ها را مرور کرده و سپس به تحلیل هر یک از نتایج می‌پـردازد و در نهایـت بـا توجه به نتایج و تحلیل آنها پیشنهاداتی را ارائه خواهد کرد.
۵-۲ مرور فرضیات و نتایج حاصل از آزمون فرضیات:
محقق جهت بررسی عوامـل مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی در دانشگاه پیام‌نور ابتدا سه فرضیه زیر را مطرح کرد:
۵-۲-۱ اول فرضیه:
در فرضیه اول تحقیق بیان شد که عوامل ساختاری در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی دانشگاه پیام‌نور مؤثر است. از دیدگاه افراد جامعه آمـاری ایـن فرضـیه تأییـد شـد. لـذا بـر اسـاس نظرات جمع‌ آوری شده، عوامل ساختاری در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی مؤثر هستند
۵-۲-۲ دوم فرضیه:
درفرضیه دوم عنوان شد که عوامل رفتاری در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی در دانشگاه پیام‌نور مؤثر است. مطابق نظرات جامعه آماری، این فرضیه تأیید شد، بنابراین از دیدگاه جامعه آماری عوامل رفتاری نیز در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی مؤثر می‌باشد.
۵-۲-۳ سوم فرضیه:
در فرضیه سوم بیان شد که عوامل محیطی در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی در دانشگاه پیام‌نور مؤثر است، که از دیدگاه افراد جامعه آماری عوامل محیطی نیز در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی مؤثر است یعنی این فرضیه نیز مورد تأیید قرار گرفت.
با توجه به نتایج به‌دست آمده عوامل ساختاری اولویت اول، عوامل رفتاری اولویت دوم و محیطی دراولویت سوم، اولویت‌بندی عوامل سه گانه مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی در دانشگاه پیام‌نور قرار گرفته‌اند.
۵-۳ تحلیل نتایج فر ضیات:
۵-۳-۱ تحلیل نتیجه فرضیه اول:
شاخص‌های عوامل ساختاری از قبیل وجود استانداردهای لازم در عملیات مالی و وجـود سیستم های آموزشی مناسب، و سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری کافی و مناسـب، همگی از عوامل فیزیکی مؤثر در جهت کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی هستند و فقدان هر یک از این سیستم‌های کوچک منجر به افزایش خطاهای انسانی خواهـد شـد. دومین دسته از عوامل ساختاری در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی؛ وجود سیستم‌های اطلاعاتی مناسب، وجود سیستم‌های مالی لازم و امنیت شبکه اطلاعاتی در بخش‌های مختلف، تعیـین و تدوین استراتژی و سیاست‌های مناسب در عملیات مالی است. همچنین سومین گروه از عوامل ساختاری مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی، وجود سیستم‌های اداری کارآمد، ایجاد واحد پژوهش در زمینه کاهش خطاهای انسانی و ایجـاد وب سایت آموزشی در زمینه عملیات مالی می‌باشد.
۵-۳-۲ تحلیل نتیجه فرضیه دوم:
عوامل رفتاری یا زنده و انسانی دانشگاه همواره از عوامل ضروری برای دستیابی به اهداف و برنامه‌های کلان دانشگاه می‌باشند و کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی در دانشگاه پیام‌نور که می‌تواند جـزء از برنامـه‌هـا و اهـداف کلان دانشگاه باشد مطمئناٌ بدون حمایت مدیران ارشد دانشگاه، بدون وجود کارکنان آشنا به دانـش رایانه ای و استفاده از اینترنت به‌عنوان ابزار لازم جهت آشنایی کافی با عملیات مالی استاندارد و پذیرش آن توسـط کارکنان به‌عنوان یک تغییر مهم در دانشگاه، کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی امکان پـذیر نخواهـد بـود. از طرفی جلب حمایت مدیران ارشد به‌عنوان برنامه‌ریزان وسیاستگذاران دانشگاه در بـین عوامـل رفتاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که بدون جلب حمایت‌های مالی و مدیریتی مدیران ارشد، حمایت‌های مالی و مدیریتی ایشان متوجه پروژه‌های استقرار سیستم مالی استاندارد نخواهد شد.«یافته‌های تحقیق» در مرحله اول اذعان می دارد کـه ایجاد سیستم‌های مالی استاندارد(عامل ساختاری) با جلب حمایت مدیران ارشد سازمان (عامل رفتاری) قابل انجام است و در نتایج به‌دست آمده؛ چون که، افراد جامعه آماری از بین شاخص‌های عوامل ساختاری وجود استانداردهای لازم در عملیات مالی، واز بین شاخص‌های عوامل رفتاری، حمایـت مـدیران ارشد را به‌عنوان مهم‌ترین شاخص در میان کلیه شاخص‌های مربوط به عوامـل سـاختاری و رفتـاری مؤثر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی در دانشگاه پیام‌نور دانسته‌اند.
۵-۳-۳ تحلیل نتیجه فرضیه سوم:
سازمان‌ها به‌‌عنوان یک سیستم باز همواره با محیط اطراف خود در ارتباط می‌باشند و عوامـل محیطـی بـا تأثیر مستقیم و غیرمستقیم نقش بسزایی در تحقق اهداف سازمان‌ها دارند. با توجـه بـه شاخص‌های مطـرح شده در عوامل محیطی مشخص می‌شود تا زمانی که خطوط پـرسـرعت اینترنـت در کشور به‌عنوان زیرساخت و تکنولوژی های لازم و جدید جهت پیاده‌سازی سیستم مالی استاندارد وجود نداشته باشد و همچنین حمایت دولت از قبیل تامین بودجه و همکاری‌های لازم برای استقرار سیستم‌های استاندارد مالی نباشد؛ یک سازمان مانند دانشگاه پیام‌نور نمی‌تواند در جهت استانداردسازی لازم سیستم مالی و آموزش آن با بهره گرفتن از سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای رایانه‌ای در جهت کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی حرکت نماید. و در مرحله بعد وجود رقبای فعال در زمینه ارائه خدمات عملیات مالی و وجود فضای رقابتی سالم میان آنها و همچنین چنانچه دولت با در اختیار داشـتن ابـزار قدرتمنـدی چون، وضـع قـوانین شـفاف و حمایـت‌کننـده در کشور، در این مقوله حمایت نکند، مطمئناً دو عامل دیگر ساختاری و رفتاری نمی‌تواننـد نقـش خـود را در جهت کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی ایفا نمایند.
هر چند نتایج به‌دست آمده از تحقیق انجام شده نماینگر تأیید تأثیر عوامل محیطـی در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی دانشگاه پیام‌نور توسط افراد جامعه آماری می‌باشد، اما براساس نتایج به‌دست آمده از اولویت‌بندی عوامل ساختاری ـ رفتاری ـ محیطی افراد جامعه آماری، عوامـل محیطـی را دارای کمتـرین تأثیر در کاهش خطاهای انسانی در عملیات مالی دانسته‌اند و این مساله شاید ناشی از شناخت ناکافی اکثریت افراد جامعه آمـاری از نقش عوامل محیطی در کاهش خطاهای انسانی باشد چرا که تنها مدیران ارشـد سـازمان به‌عنوان برنامه‌ریزان نسبت به نقش و تأثیر عوامل محیطی شناخت دارند و این مسأله در مصـاحبه‌هـای حضوری محقق با کارکنان رده های غیر مدیریتی نیز تأیید شد، درحالی‌که دانشگاه به‌عنوان یک سیستم باز همواره تحت‌تأثیر عوامل محیطی پیرامون خود می‌باشد.
۵-۴ پیشنهادات:
۵-۴-۱ پیشنهادات بر آمده از نتایج آماری:


فرم در حال بارگذاری ...

« بررسی نقش تعهد و تصویر شرکت بر رابطه بین رضایت و اعتماد ...پروژه های پژوهشی دانشگاه ها درباره بررسی ارتباط چند شکلی های ژنتیکی CAT C-262T و NQO1 ... »
 
مداحی های محرم