وبلاگ

توضیح وبلاگ من

راهنمای نگارش پایان نامه درباره : تحلیل تطبیقی بافت شهر اردبیل ...

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

 

تجزیه وتحلیل داده ها وتغییرات حادث شده در کاربری وپوشش اراضی

 

 

تهیه نقشه پایداری وعدم پایداری کاربری های ۱۳۶۵تا۱۳۹۰

ماخذ:مطالعات نگارنده
۴-۲-۲- ارزیابی تغییرات کاربری با بهره گرفتن از تصاویر طبقه بندی شده
در این بخش نقشه های حاصل از طبقه بندی تصاویر سال های مورد بررسی برای پی بردن به تغییرات هر یک از کاربری ها به سایر کاربری ها در محدوده مورد مطالعه با بهره گرفتن از روش متعامد((crosstab با همدیگر مورد مقایسه قرار گرفتند. جدول شماره ۳ماتریس تغییرات کاربری و پوشش اراضی سال ۱۳۹۰نسبت به سال ۱۳۶۵ را نشان می دهد. همچنان که از جدول شماره ۳ معلوم است در طی این مدت در حدود ۳۴ درصد تغییرات کاربری در این منطقه روی داده است. با توجه به جدول شماره ۳ بیش ترین تغییرات کاربری ،در اراضی کشاورزی با۲/۶۸درصد و کمترین تغییرات در پهنه های ابی با۸/۰درصد صورت گرفته است.
پایان نامه
جدول ۴-۳: نتایج حاصل از مقایسه کاربری اراضی سال های ۱۳۶۵ -۱۳۹۰ (هکتار)
در این جدول ردیف ها بیانگر کاربری سال۱۳۶۵وستون ها بیانگر کاربری سال۱۳۹۰می باشد
۴-۲-۳- تبدیل و تغییر کاربری ها به اراضی ساخته شده
در بحث کاربری اراضی برای باز سازی اراضی ساخته شده از سایر کاربری ها وپی بردن به مراحل رشد وگسترش فیزیکی شهر اردبیل نقشه مراحل رشد این شهر در مقطع زمانی ۱۳۶۵تا سال ۱۳۹۰تهیه گردید که در شکل شماره ۵نشان داده شده است. سپس برای نشان دادن تغییرات سایر کاربری ها به اراضی ساخته شده با در نظر گرفتن مقطع زمانی مورد نظر دراین تحقیق نقشه های تغییرات کاربری به اراضی ساخته شده در مقاطع زمانی مورد بررسی تهیه گردید. اشکال شماره۸،۹،۱۰،۱۱و۱۲تغییر سایر کاربری ها به اراضی ساخته شده در چهارمرحله مختلف وشکل شماره۱۳ کل تغییرات کاربری ها به اراضی ساخته شده را طی دوره ۱۳۶۵-۱۳۹۰نشان می دهد. نتایج تغییرات کاربری اراضی نشان دهنده این است که در منطقه مورد مطالعه کاربری اراضی کشاورزی بیش ترین تبدیل به به کاربری اراضی ساخته شده را داشته ومهمترین عامل تغییر قیمت اراضی در شهر نوع کاربری است که اراضی با کاربری تجاری گرانترین اراضی بوده وبعد از ان اراضی با کاربری مسکونی قرار دارد.
نقشه ۴-۸:رشد اراضی ساخته شده از سال ۱۳۶۵ تا۱۳۹۰در منطقه مورد مطالعه
ماخذ: مطالعات نگارنده
نقشه ۴-۹- نقشه اراضی تغییر یافته از سایر کاربری ها به اراضی ساخته شده در سال۱۳۶۵

ماخذ: مطالعات نگارنده
نقشه ۴-۱۰- نقشه اراضی تغییر یافته از سایر کاربری ها به اراضی ساخته شده در سال۱۳۷۵
ماخذ: مطالعات نگارنده
نقشه ۴-۱۱-نقشه اراضی تغییر یافته از سایر کاربری ها به اراضی ساخته شده در سال۱۳۸۵
ماخذ: مطالعات نگارنده
نقشه ۴-۱۲-نقشه اراضی تغییر یافته از سایر کاربری ها به اراضی ساخته شده در سال۱۳۹۰
ماخذ: مطالعات نگارنده
۴-۲-۴- تحلیل پایداری و عدم پایداری (تغییرات )کاربری ها
از دیگر تحلیل های صورت گرفته در این ،تحلیل پایداری و یا عدم پایداری کاربری ها بوده که برای شناسایی مناطقی که در طول مدت مورد مطالعه، هیچ گونه تغییراتی نداشته و همچنین مشخص نمودن مناطق تغییر یافته در طول مدت مورد مطالعه است. که می تواند به منظور برنامه ریزی بهتر در راستای جلوگیری از تغییرات بیش تر کاربری ها مورد استفاده برنامه ریزان قرار بگیرد. طبق نتایج به دست امده جمعا۲/۱۷۹۶هکتار از کل پوشش اراضی مناطق هیچ تغییری نداشته ودر حدود۵۲۲۵هکتار از پوشش اراضی منطقه در طول مدت مورد مطالعه دچار تغییر کاربری شده اند. شکل شماره۱۳توزیع فضایی نقشه کاربری ها و ثبات کاربری ها را در دوره زمانی۱۳۶۵تا۱۳۹۰را نشان می دهد.
نقشه ۴-۱۳- نقشه پایداری و عدم پایداری کاربری ها از سال۱۳۶۵تا۱۳۹۰
ماخذ:مطالعات نگارنده
۴-۳- خدمات اجتماعی شهر اردبیل
تعریف خدمات اجتماعی: خدمات اجتماعی براساس ماهیت خود امروزی از زندگی شهری اند که شهروندان به تنهایی از عهده تامین انها برنمی ایند واز این رو نیاز به سازمان دهی دارند.(فصل نامه مدیریت شهری شماره۳،وزارت کشور،سازمان شهرداری ها،۱۳۷۹)
از آنجایی که خدمات شهری در شهر بیشتر است من دراین بخش به بررسی سه مورد ازان می پردازم که عبارتند از:۱- فضای سبز شهر اردبیل ۲- سازمان آتش‌نشانی اربیل ۳- سازمان جمع اوری و دفع زباله شهری اردبیل
۴-۳-۱- بررسی فضای سبزعمومی شهر اردبیل
اصطلاح فضای سبز، به وسیله برخی از دست اندرکاران برای مفهوم پوشش گیاهی شهرها به کار گرفته شده است. گاری مول (G.Moll, 1991) اصطلاح فضای سبز را برای پوشش سبز شهرها به کار می گیرد. پدر پارک داری ایران فضای سبز را به منطقه ای پوشیده از گیاه در داخل و اطراف شهرها می گوید که بیشتر دارای دو کارکرد مهم برای شهرها می باشند تعدیل دما و تلطیف هوا و زیبا آفرینی.
تقسیم بندی فضای سبز شهری
فضای سبز: پارکهای شهری، کمربندهای سبز، باغات، گردشگاه ها، پارک های جنگلی، باغ های گیاه شناسی
پارک های شهری: پارک در مقیاس واحد همسایگی، پارک در مقیاس محله، پارک در مقیاس ناحیه، پارک در مقیاس منطقه، پارک در مقیاس حوزه، پارک در مقایس شهر، پارک خطی
تعاریف متعددی برای فضای سبز شهری ارائه شده
- آن ب
خش از فضای سبز که در محدوده شهر طراحی و بناشده، فضای سبز شهری نامیده می شود.
- بخشی از سیما شهر که از انواع گیاهان تشکیل یافته است.
- فضای نسبتاً بزرگی، متشکل از گیاهان با ساختی جنگلی و برخوردار از بازدهی زیست محیطی و اکولوژیک معین و در خور شرایط زیست محیطی حاکم بر شهر
-  بخشی از مناطقی که دارای گیاهان یا هر گونه سبزینگی اعم از درختان، درختچه ها، گل ها و چمن ها است.
اراضی اماکن مسکونی، تجاری و صنعتی، محل های کسب و پیشه و خدماتی است که دارای پوشش گیاهی چند ساله، دوساله، اعم از درخت، درختچه، نهال و گیاهان پوششی (گل، بوته و چمن) است و به منظور استفاد های سودمندانه یا زیبایی طبیعی و تلطیف هوا در محدوده و حریم شهر احداث شده است یا بطور طبیعی بوجود آمده باشد.
با توجه به تعاریف بررسی شده می توان دو بخش را برای فضای سبز در نظر گرفت اول مجموعه ای از پوشش سبزینه ای شامل درختان، درختچه ها، گل ها، بوته ها و چمن که مفهوم فضای سبز را از نظر فیزیونومی و شکل ظاهری القاء می کند. دوم: بر آوردن انتظارات و وظایفی شامل بهبود کیفیت زیست محیطی  انسان، تأمین زیبایی و سایر نیازهای اکولوژیک که به عنوان هدف و وظیف در احداث فضای سبز مستتر می باشد.
در جامع ترین تعریف برای فضای سبز شهری را اینچنین می توان تعریف کرد:


فرم در حال بارگذاری ...

« نگارش پایان نامه درباره :جریان جوزفسون در اتصالات پایه گرافن تحت کشش۹۲- فایل ۱۱مطالب درباره : مقایسه ویژگی‌های شخصیت و عملکرد تحصیلی در دانشجویان تحت حمایت کمیته امداد امام ... »
 
مداحی های محرم