۰/۰۰۰
۰/۹۳
۰/۱۵۷
۰/۱۶۵۰۷
تمرکز مالکیت
۹۹۰
۰/۲۳۰
۰/۷۹
۰/۵۴۵
۰/۱۴۶۱۸
نوسان بازده
۹۹۰
۰/۰۰۰
۰/۷۷
۰/۱۲۱
۰/۱۵۱۴۰
نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار
۹۹۰
۰/۰۰۰
۰/۷۷
۰/۱۵۰
۰/۱۵۶۴۶
قیمت سهام
۹۹۰
۱۵۰
۳۵۰
۲۵۰
۰/۱۶۶۴۶
تحلیل توصیفی متغیرهای تحقیق، در جدول فوق آمده است. آماره های توصیفی متغیرهای تمرکز مالکیت نشان دهنده نحوه توزیع مالکیت در شرکتها می باشد بالا بودن میانگین شاخص تمرکز مالکیت نشان دهنده ساختار مالکیت متمرکز شرکتهای مورد بررسی است و عدد میانگین ۵۴% بیانگر این موضوع است که ۵۴% ازسهام شرکتها را سهامداران (عمده) در اختیار دارند.
تحلیل توصیفی مربوط به متغیر عدم تقارن اطلاعاتی بیانگر این است که با توجه به پایین بودن میانگین و انحراف معیار شاخص عدم تقارن اطلاعاتی می توان نتیجه گرفت که میزان عدم تقارن اطلاعاتی در شرکتهای نمونه در سطح پایین می باشد.
۳-۴ روش آزمون فرضیه های تحقیق
جهت آزمون فرضیه های این تحقیق گام های زیر برداشته شده است:
انتخاب شرکتهای نمونه از بین جامعه آماری به صورت حذف سیستماتیک منظم.
أخذ صورت های مالی و سایر اطلاعات مورد نیاز شرکتهای انتخاب شده به عنوان نمونه و استخراج اطلاعات مورد نیاز از صورت های مالی شرکتهای نمونه.
محاسبه نسبت های مورد نیاز شرکتهای انتخاب شده با بهره گرفتن از نرم افزار اکسل.
استفاده از نرم افزار ره آورد نوین و EXCEL ، جهت محاسبه متغیرها و نرم افزار SPSS برای آزمون فرضیه ها و انجام سایر تجزیه و تحلیل ها با به کار گیری روش های آمار همچون آمار توصیفی، همبستگی (ضریب همبستگی، ضریب تعیین) آنالیز رگرسیون و آزمون ضرایب آن، آنالیز همبستگی و آزمون ضرایب آن و آزمون برابری معناداری چند ضریب همبستگی.
همان گونه که در تحقیق مطرح شد، برای آزمون فرضیه ها از ضریب همبستگی پیرسون و ضریب تعیین تعدیل شده به منظور توصیف و بررسی رابطه بین متغیرهای تحقیق نسبت به یکدیگر استفاده می گردد و به منظور بررسی میزان قابلیت توضیح دهندگی متغیرها برای کل مدل رگرسیون ارائه می شود. برای تعیین استفاده از معادله خط رگرسیون و نیز امکان تعمیم نتایج نمونه به جامعه باید معنی دار بودن ضریب همبستگی مورد آزمون قرار گیرد که برای این منظور از آزمون T استفاده می گردد. اگر T محاسبه شده از جدول در سطح اطمینان ۹۵ تا ۹۹ درصد بیشتر باشد به این معنی است، که ضریب همبستگی به دست آمده آن قدر قابل توجه است که احتمال ناشی شدن آن از تغییرات تصادفی اندک است و می توان نتیجه آن را به جامعه تعمیم داد. آماره این آزمون به شرح زیر می باشد:
(۱-۴)
t : آماره آزمون
فرم در حال بارگذاری ...