وبلاگ

توضیح وبلاگ من

طرح های پژوهشی دانشگاه ها درباره تأثیر-میزان-نهادینه-شدن-کارت-امتیازی-متوازن-بر-عملکرد-مالی- فایل ۲۳

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

حجم معاملات سهام در این دوره از ۲/۳۴ میلیارد ریال در سال ۱۳۵۷ به ۹/۹ میلیارد ریال در سال ۱۳۶۷ کاهش یافت و میانگین نسبت حجم معاملات سهام به GDP به کمترین میزان در دوران فعالیت بورس رسید که از مهمترین دلایل آن شرایط جنگی و روشن نبودن خطوط کلی اقتصاد کشور بود. بدین ترتیب در طی این سال‌ها، بورس اوراق بهادار تهران دوران فترت خود را آغاز کرد که تا پایان سال ۱۳۶۷ ادامه یافت.
ج- دوره سوم (۱۳۶۸-۱۳۸۳):
با پایان یافتن جنگ، در چارچوب برنامه پنج ساله اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تجدید فعالیت بورس اوراق بهادار تهران به‌عنوان زمینه‌ای برای اجرای سیاست‌های خصوصی‌سازی مورد توجه قرار گرفت.
پایان نامه
بر این اساس، سیاست‌گذاران در نظر داشتند بورس اوراق بهادار با انتقال پاره‌ای از وظایف تصدی‌های دولتی به بخش خصوصی، جذب نقدینگی و گردآوری منابع پس‌اندازی پراکنده و هدایت آن به سوی مصارف سرمایه‌گذاری، در تجهیز منابع توسعه اقتصادی و انگیزش مؤثر بخش خصوصی برای مشارکت فعالانه در فعالیت‌های اقتصادی، نقش مهم و اساسی داشته باشد. در هر حال، گرایش سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی به استفاده از ساز و کار بورس، افزایش چشمگیر شمار شرکت‌های پذیرفته شده و افزایش حجم فعالیت بورس تهران را در بر داشت، به‌گونه‌ای که حجم معاملات از ۹/۹ میلیارد ریال سال ۱۳۶۷ به ۱۰۴٫۲۰۲ میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۸۳ رسید و تعداد بنگاه‌های اقتصادی پذیرفته شده در بورس تهران از ۵۶ شرکت به ۴۲۲ شرکت افزایش یافت.
در این دوره دولت مجموعه‌ای از قوانین و مقررات در راستای گسترش بازار بورس اوراق بهادار وضع نمود که تأثیر بسزایی در افزایش حجم معاملات داشت. از سال ۱۳۶۹ محاسبه شاخص بهای سهام در بورس اوراق بهادار تهران آغاز شد که مقدار آن از ۴۷۲ واحد در سال ۱۳۷۰ به ۱۲٫۱۱۳ واحد در سال ۱۳۸۳ رسید.
د- دوره چهارم (از سال ۱۳۸۴ تا کنون ):
در سال ۱۳۸۴، نماگرهای مختلف فعالیت بورس اوراق بهادار در ادامه روند حرکتی نیمه دوم سال ۱۳۸۳، همچنان تحت تأثیر رویدادهای مختلف داخلی و خارجی و افزایش بی‌رویه شاخص‌ها در سال‌های قبل، از روندی کاهشی برخوردار بودند و این روند، به جز دوره کوتاهی در آذرماه تا پایان سال قابل ملاحظه بود. به‌‌ هرحال از آذرماه سال ۱۳۸۴، سیاست‌ها و تلاش دولت و سازمان بورس باعث کند شدن سرعت روند کاهشی معیارهای فعالیت بورس شد. درحالی‌که شاخص کل در پایان سال ۱۳۸۴ به ۹٫۴۵۹ واحد رسیده بود، طی سال ۱۳۸۵ از مرز ۱۰٫۰۰۰ واحد عبور کرد و در نهایت در پایان سال مذکور ۹٫۸۲۱ واحد را تجربه کرد. همچنین کاهش چشمگیر معاملات سهام در سال ۱۳۸۴، با توجه به اقدامات مؤثر فوق‌الذکر در سال ۱۳۸۵ به تعادل نسبی رسید، به نحوی که ارزش معاملات سهام و حق تقدم در سال ۱۳۸۴ در حدود ۵۶٫۵۲۹ میلیارد ریال و در سال ۱۳۸۵ معادل ۵۵٫۶۴۵ میلیارد ریال ارزیابی شد.
تعداد شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار از ۴۲۲ شرکت در پایان سال ۱۳۸۳ به ۴۳۵ شرکت در پایان سال ۱۳۸۵ افزایش یافت.
از جمله رویدادهای اساسی این دوره عبارتند از:

 

    • تصویب قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران (۱/۹/۱۳۸۴)

 

    • تشکیل شورای عالی بورس و اوراق بهادار

 

    • تشکیل سازمان بورس و اوراق بهادار

 

    • تشکیل بورس اوراق بهادار تهران ( شرکت سهامی عام )

 

    • تشکیل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه

 

بورس اوراق بهادار تهران (شرکت سهامی عام) به موجب قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران، مصوب آذرماه ۱۳۸۴ تأسیس شده است.(تهران, مرکزآموزش بورس اوراق بهادار, ۱۳۸۹)
۴-۳ بخش دوم : آمار توصیفی
با توجه به نوع اطلاعات جمع آوری شده توسط پرسشنامه که شامل اطلاعات عمومی پاسخ دهندگان و شرکت ها ، صنایع و سایر اطلاعات می باشد به تجریه و تحلیل آنها و بخش های مختلف آن پرداخته شده است. در این بخش ابتدا به توصیف اطلاعات مستخرج از پرسشنامه و در ادامه به توصیف اطلاعات مالی شرکت های بورس پرداخته شده است.
۴-۳-۱- خصوصیات جمعیت شناختی
الف – جنسیت پاسخ دهندگان: در بین پاسخ دهندگان ازبعد جنسیت به صورت شکل زیر است که بیانگر پاسخ ۸۹% از بین مردان و ۱۱% از بین خانم ها می باشد.
شکل۴‑۱: فراوانی جنسیت پاسخ دهندگان
ب- سطح تحصیلات پاسخ دهندگان : سطح تحصیلات افرادی که به پرسشنامه پاسخ داده اند با توجه به مدرک تحصیلیشان شامل ۷۶% دارای مدرک کارشناسی و ۲۴% کارشناسی ارشد بوده است.
شکل۴‑۲: سطح تحصیلات پاسخ دهندگان
ج-ترکیب صنایع: شرکت های بورس اوراق بهادار در ۳۹ گروه صنعتی، که مطابق با استاندارد [۵۷]ISIC طبقه بندی شده است قرار گرفته است. با توجه به فیلتر های استفاده شده در جامعه آماری که در فصل سوم به آن اشاره شده است، ۳۵ صنعت مورد بررسی قرار گرفته شده است. پاسخ ها از شرکت ها با ترکیب شکل زیر از صنایع مختلف دریافت شده است که نشان از پراکندگی و تنوع در صنایع مختلف دارد.
شکل۴‑۳: میزان پاسخ در هر صنعت
هـ - سمت پاسخ دهندگان: علی رغم اینکه پرسشنامه ها خطاب به مدیران عامل ارسال شده است. عمده پاسخ دهندگان، سمت های مربوط به جنبه مالی ،همچون مدیر مالی ، رئیس بودجه، کارشناس مالی، حسابدار صنعتی، حسابدار مدیریت و رئیس امور سهام دارند. البته در برخی از شرکت ها مدیران عامل به هر دلیلی ترجیح داده اند تا هر جنبه ارزیابی متوازن را بخش مرتبط با آن تکمیل نمایند.
شکل۴‑۴: رابطه سمت پاسخ دهندگان و جنبه های کارت امتیازی متوازن
جنبه مالی
جنبه مشتری
جنبه فرایند های داخلی
جنبه رشد و یادگیری
۴-۳-۲- توصیف سوال تخصصی پرسشنامه
در این بخش قبل از پرداختن به ارزیابی های صورت گرفته با رویکرد کارت امتیازی متوازن از شرکت ها پرسیده شده است که آیا از رویکرد کارت امتیازی متوازن استفاده شده است یا خیر. در صورت مثبت بودن پاسخ سال اجرای آن را نیز اشاره کرده اند. در بین پاسخ های رسیده تنها ۱۷% از کارت امتیازی متوازن استفاده می نمودند و ۸۳% از این رویکرد استفاده ننموده یا درباره آن بطور کلی آشنایی نداشته اند.
شکل۴‑۵: درصد استفاده از کارت امتیازی متوازن
۴-۳-۳ نمرات کارت امتیازی متوازن شرکت ها
همانطور که در فصل سوم نیز اشاره شد، نمره کارت امتیازی متوازن هر شرکت با بهره گرفتن از پرسشنامه محاسبه شده است. این نمرات که از حداقل ۲۸ تا حداکثر ۱۴۰ می باشد درنمودار زیر نمایش داده شده است. در این نمودار نمرات متعلق به هر شرکت با توجه به ارزیابی که شرکت ها از خود داشته اند محاسبه شده است که در این بین کمترین نمره عملکرد مربوط به صنایع بسته بندی مشهد با ۴۳ نمره و بیشترین آن با ۱۱۷ نمره متعلق به شرکت ایران خودرو می باشد؛ لازم به ذکر که شرکت ایران خودرو از رویکرد کارت امتیازی متوازن نیز استفاده می نماید در صورتی که شرکت صنایع بسته بندی مشهد از این رویکرد استفاده نمی نماید.
نمودار۴‑۱: نمرات کارت امتیازی متوازن
۴-۴ بخش سوم : آمار استنباطی
در این مرحله به با بهره گرفتن از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS-16 به بررسی فرضیه ها می پردازیم .
۴-۴-۱ فرضیه فرعی اول
در این بخش می خواهیم تأثیر نمرات کارت امتیازی متوازن شرکت ها را بر تغییرات قیمت سهام آنها بررسی نماییم. بنابراین فرضیه فرعی اول به صورت زیر می باشد:
نمره کارت امتیازی متوازن بر تغییرات قیمت سهام تأثیر ندارد: =۰ H0
نمره کارت امتیازی متوازن بر تغییرات قیمت سهام تأثیر دارد ۰ :H1
برای آزمودن این فرضیه به بررسی تأثیر متغیر ها با بهره گرفتن از رگرسیون پرداخته شده است. براساس خروجی های نرم افزار SPSS بتای رگرسیون به صورت مثبت ۱۶۱/۰ می باشد. رابطه مستقیم این عامل (تغییرات قیمت سهام ) می باشد. همچنین مقدار آماره t آن برابر ۰۰۷/۱ می باشد که بعلت اینکه از ۹۶/۱ کمتر است ، در نهایت آزمون H0 تایید می شود و بنابراین نمرات کارت امتیازی متوازن بر تغییرات قیمت سهام شرکت ها تأثیر معناداری ندارد. همچنین ضریب تعیین این عامل بتا ۶/۲ درصد می باشد.

 

ضرایبa
مدل ضرایب استاندار نشده


فرم در حال بارگذاری ...

« تولید اتانول و استات از گاز سنتز با استفاده از باکتری کلستریدیوم لانگالی- ...پژوهش های پیشین در مورد اثبات امامت خاصه امام حسن، امام حسین و امام سجاد(+) و پاسخ به ... »
 
مداحی های محرم