4-4تحلیل آماری فرضیات تحقیق
در بکارگیری روش آماری، ابتدا با بهره گرفتن از آزمون آماری کولموگروف اسمیرنوف نرمال بودن داده ها مورد آزمون قرار گرفت تا نوع روش آماری(پارامتری، غیرپارامتری) که باید استفاده شود مشخص گردد و در صورت نرمال بودن داده ها یکی از مهمترین پیشفرضهای آزمونهای پارامتریک برقرار میباشد.
آزمون کولموگروف اسمیرنوف تک نمونه ای (آزمون نرمال بودن داده ها)
جدول4-3 آزمون اسمیرنوف کلموگروف تک نمونه ای
با توجه به نتایج جدول4-6 و سطوح معناداری بدست آمده هریک از متغیرهای پژوهش که بزرگتر از 05/0 میباشد، داده های تمام متغیرها نرمال است و برای آزمون هریک از متغیرها میتوان از آزمونهای پارامتریک استفاده کرد.
آزمون فرضیه اول
بین توانمندسازی روانشناختی و میزان بهرهوری منابع انسانی در میان کارکنان بخش اعتبارات شعب بانک ملی مشهد رابطه وجود دارد.
جدول4- 4 آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه اول
مطابق با جدول بین توانمندسازی روانشناختی و میزان بهرهوری منابع انسانی رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. (05/0>P).
ضریب همبستگی بین توانمندسازی روانشناختی و میزان بهرهوری منابع انسانی برابر52/0 میباشد. ضریب تعیین حاصل از این رابطه نشان میدهد که 27 درصد از واریانس متغیر بهرهوری منابع انسانی ناشی از توانمندسازی روانشناختی است.
آزمون فرضیه دوم
بین معناداری و میزان بهرهوری منابع انسانی در میان کارکنان بخش اعتبارات شعب بانک ملی مشهد رابطه وجود دارد.
جدول4-5 آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه دوم
مطابق با جدول بین معناداری و میزان بهره وری منابع انسانی رابطه مثبت معنیداری وجود دارد. (05/0>P).
ضریب همبستگی بین معناداری و میزان بهرهوری منابع انسانی برابر41/0 میباشد. ضریب تعیین حاصل از این رابطه نشان میدهد که16درصد از واریانس متغیر بهرهوری منابع انسانی ناشی از معناداری است.
آزمون فرضیه سوم
بین شایستگی و میزان بهرهوری منابع انسانی در میان کارکنان بخش اعتبارات شعب بانک ملی مشهد رابطه وجود دارد.
جدول4- 6 آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه سوم
مطابق با جدول بین شایستگی و میزان بهرهوری منابع انسانی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. (05/0>P).
ضریب همبستگی بین شایستگی و میزان بهرهوری منابع انسانی برابر20/0 می باشد. ضریب تعیین حاصل از این رابطه نشان میدهد که 4 درصد از واریانس متغیر بهرهوری منابع انسانی ناشی از شایستگی است.
آزمون فرضیه چهارم
بین خودتصمیمگیری و میزان بهرهوری منابع انسانی در میان کارکنان بخش اعتبارات شعب بانک ملی مشهد رابطه وجود دارد.
جدول4- 7 آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه چهارم
مطابق باجدول بین خودتصمیمگیری و میزان بهرهوری منابع انسانی رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. (05/0>P).
ضریب همبستگی بین خودتصمیمگیری و میزان بهرهوری منابع انسانی برابر40/0 میباشد. ضریب تعیین حاصل از این رابطه نشان میدهد که 16 درصد از واریانس متغیر بهرهوری منابع انسانی ناشی از خودتصمیمگیری است.
آزمون فرضیه پنجم
بین اثرگذاری و میزان بهرهوری منابع انسانی در میان کارکنان بخش اعتبارات شعب بانک ملی مشهد رابطه وجود دارد.
جدول4- 8 آزمون همبستگی پیرسون برای فرضیه پنجم
مطابق با جدول بین اثرگذاری و میزان بهرهوری منابع انسانی رابطه مثبت و معنیداری وجود دارد. (05/0>P).
ضریب همبستگی بین اثرگذاری و میزان بهرهوری منابع انسانی برابر56/0 میباشد. ضریب تعیین حاصل از این رابطه نشان میدهد که 31 درصد از واریانس متغیر بهرهوری منابع انسانی ناشی از اثرگذاری است.
یافته جانبی پژوهش
برای بررسی این پرسش که کدام یک از ابعاد توانمندسازی روانشناختی می تواند نقش موثرتری در پیش بینی بهرهوری منابع انسانی ایفا کند از روش رگرسیون خطی چندگانه استفاده گردید. بدین ترتیب پس از تایید پیشفرضهای رگرسیون، از این روش برای پاسخ به این سوال که آیا مولفههای توانمندسازی روانشناختی ميتوانند بهرهوری منابع انسانی را پيشبيني كند، استفاده گردید.
اولین آزمون تست مدل کلی میباشد. در واقع اگر حداقل یکی از متغیرهای پیشبین تحقیق روی متغیر ملاک تاثیر معنادار داشته باشد، مدل پژوهشگر تایید میگردد. فرض صفر و خلاف به صورت زیر می باشد:
جدول 4-9 نتایج رگرسیون عوامل توانمندسازی روانشناختی بر بهرهوری منابع انسانی
همانطور كه در جدول مشاهده ميشود مقدار sig كمتر از 05/0 شده است و نشان از معنيدار بودن مدل رگرسيون مي باشد، یعنی حداقل یکی از متغیرهای پیش بین بر متغیر ملاک تاثیر معنادار دارد.
شاخصR2(ضريب تعيين چندگانه): این شاخص مشخص می کند که چند در صد از تعیرات متغیر ملاک توسط متعیرهای پیشبین تبیین میشوند به عبارت دیگر متغیرهای پیشبین چند در صد توانایی برازش متغیر وابسته را دارند. در این پژوهش مقدار R2 برابر 34/0 شده است به اين معنا كه چهار عامل تشکیل دهنده توانمندسازی روانشناختی 34 درصد توانايي پيشبيني بهرهوری منابع انسانی را دارند و 66درصد باقیمانده مربوط به خطای پیش بینی میباشد.
شاخص R2adj ( ضريب تعيين تصحيح شده): این شاخص توانايي پيشبيني متغير وابسته را توسط متغیرهای پیشبین در جامعه بررسي ميكند در واقع با کمی تعدیل، نمونه را به تمام جامعه بسط میدهد.
مقدار این ضریب در اين پژوهش 31/0 شده است، یه عبارت دیگر مولفههای توانمندسازی روانشناختی 31 درصد توانايي پيشبيني بهرهوری منابع انسانی را دارند.
با توجه به معناداربودن کل مدل اکنون باید بررسی کرد که کدام یکی از ضرایب صفر نیست و یا به عبارت دیگر کدام متغیر یا متغیرها تاثیر معنادار در مدل دارند. به این منظور از آزمون t استفاده می شود.
جدول 4-10 ضرایب استاندارد، غیراستاندارد و آماره تی متغیرهای وارد شده در معادله رگرسیون
همانطور كه نتایج جدول نشان ميدهد عامل اثرگذاری با 46/0 = βبر بهرهوری منابع انسانی در سطح 5 درصد بیشترین تاثیر معنادار را دارد و مثبت بودن اين ضريب در واقع نشاندهنده اين است كه با افزايش این عامل، میزان بهرهوری منابع انسانی نيز افزايش مييابد.
در نهايت معادله استاندارد رگرسيون را باید با متغیرهایی در نظر گرفت که تاثیر معناداری بر مدل دارند و متغیرهایی که تاثیر معنادار بر مدل ندارند از معادله رگرسیون حذف می شود. معادله رگرسیون این تحقیق به شكل زير است:
Ŷ=3.25*X1+108.16
كه در آن Yمتغير بهرهوری منابع انسانی و X1مولفه اثرگذاری میباشد که بیشترین تاثیر را از میان مولفههای توانمندی روانشناختی بر بهرهوری منابع انسانی داشته است.
فرم در حال بارگذاری ...