وبلاگ

توضیح وبلاگ من

مطالب پایان نامه ها درباره :تعیین مقدار کمی پارامترهای بیوفیزیکی دو رقم میوه انار محلی ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

۱- انار پا کوتاه (Punica granatum L. var. nana gracillissima)
به این واریته انار مینیاتوری هم می­گویند. به طور معمول تمام اندام­های آن شبیه انارهای
معمولی ولی در اندازه های کوچکتر است. ارتفاع آن در گلدان به ۵/۰ متر هم نمی­رسد و مدت
طولانی به گل می­نشیند. در شرایط طبیعی ارتفاع آن حداکثر به ۲ متر می­رسد.
۲- انار پرپر یا گلنار (Punica granatum L. var. pleniflora)
گلبرگ­های آن زیاد و گل­های آن درشت و بادوام است و به طور عمده میوه­ای تولید نمی­کند.
۳- انار پرپر پاکوتاه (Punica granatum L. var. nanarocemosa)
حالت بوته­ای وکوتاه و گل­های پرپر قرمز شفاف دارد. بسیار پر گل و دوام گل­هایش زیاد است.
۴- انار گل سفید پرپر (Punica granatum L. var. albescens)
درای گلبرگ­های سفید است.
تا به حال ۱۸۵ رقم انار در دنیا شناخته شده است ولی ۱۴۵ رقم آن کشت و کار شده است
(Bose and Mitra, 1990; Melgarejo and Martínez, 1992).
۲-۴ میوه انار
محصول نهایی درخت انار میوه­ای است درشت و کروی با پوستی به رنگ­های زرد روشن تا قرمز تیره که در بالا دارای تاج یا گردن میوه در اندازه کوتاه تا بلند می­باشد. شکل نهایی میوه این درخت تحت تاثیر واریته­های آن تغییر کرده و از این رو علاوه بر رنگ پوست میوه، مزه و شکل دانه و درصد آب حبه­های انار و همچنین دوام و مقاومت آن به امراض و حوادث متاثر از واریته آن می باشد (Fahn, 1982; La Rue, 1969; Morton and Dowling, 1987).
ما بین پوست بیرونی و حبه­های آبدار انار لایه گوشتی نرمی به نام پیه با طعم گس[۱۶] و به رنگ عمدتا زرد روشن وجود دارد. در یک انار متوسط نزدیک به ۸۰۰ حبه وجود دارد. داخل حبه­ها مایع
اصلی میوه انار با طعم ترش، شیرین و یا ملس قرار دارد. در مرکز حبه انار هسته سختی وجود دارد که دارای روغن گران قیمتی است. این روغن حاوی اسید منحصر بفردی با خواص درمانی ضد سرطان می­باشد (Popenoe, 1920).
شاخص­ های بلوغ انار بستگی به رقم دارد. برای مثال در رقم واندرفول که رقم غالب آمریکا می باشد اسیدیته بایستی کمتر ۸۵/۱ درصد و مواد جامد دست کم ۱۷ درصد باشد. میزان تانن موجود در آب میوه انار کمتر از ۲۵/۰ درصد در زمان برداشت قابل قبول می­باشد (Ben-Arie et al., 1984).
پایان نامه - مقاله - پروژه
اسید آلی غالب میوه انار سیتریک اسید است و عمده­ترین قندهای میوه انار گلوکز و فروکتوز می باشند (Elyatem and Kader, 1984).
۲-۵ گروه­بندی انواع انار
بطورکلی انار را می­توان از نظر مزه به سه دسته انار شیرین، ملس و انار ترش و از نظر زمان رسیدن و برداشت میوه به دو دسته انارهای زودرس و انارهای دیررس گروه­بندی کرد (جدول۲-۱).
ارقام تجارتی، عمده و برتر موجود در مناطق مختلف ایران شامل پنج رقم دیررس با پوست کلفت و قرمز رنگ و دانه قرمز شامل رباب نیریز، شیشه گب فردوس، رباب ملس ترش ساوه، ملس یزدی و نادری نطنز (بادرود) می­باشند (شاکری، ۱۳۸۷).
جدول ۲- ۱ تقسیم بندی انار

 

ردیف عامل تقسیم بندی مشخصات اصلی
۱ اندازه میوه کوچک - بزرگ
۲ مزه شیرین- ترش– نیم­ترش
۳ میزان آب آبدار – کم آب


فرم در حال بارگذاری ...

« فرهنگ اصطلاحات عرفانی گلشن راز و شرح آن ها بر اساس کشف المحجوب، ...راهنمای نگارش پایان نامه درباره بیوتکنولوژی۱- فایل ۳ »
 
مداحی های محرم