وبلاگ

توضیح وبلاگ من

مقالات و پایان نامه ها درباره رابطه تفکر انتقادی با نحوه نگرش در باره مواد روان گردان ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

جدول۳-۲-۴- همبستگی بین تفکر انتقادی و مولفه هیجانی نگرش

 

شاخص های آماری
متغیرها
تعداد مقدارپیرسون سطح معناداری
تفکرانتقادی
مولفه هیجانی نگرش
۲۱۰ ۰۱۴۴/۰ ۱۱۳/۰

همانطور که از نتایج جدول مشاهده می شود رابطه معناداری بین دو متغیر تفکر نقادو مولفه هیجانی نگرش وجود ندارد. مقدار پیرسون مشاهده شده برابربا۰۱۴۴/۰می باشد واین مقداردارای سطح معناداری ۱۱۳/۰
می باشد که بزرگتر از مقدار ۰۵/می باشد که می توان گفت که بین دو متغیر رابطه معناداری مشاهده نشده است.
فرضیه ۴:بین تفکرانتقادی و مولفه رفتاری نگرش درباره مواد روان گردان رابطه وجود دارد.
جدول۴-۲-۴همبستگی بین تفکرانتقادی و مولفه رفتاری نگرش

 

شاخص های آماری
متغیرها
تعداد مقدارپیرسون سطح معناداری
تفکرانتقادی
مولفه رفتاری نگرش
۲۱۰ ۳۱۹/۰ ۰۵/۰

جدول فوق به بررسی رابطه بین دو متغیر تفکر نقاد و مولفه رفتاری نگرش می پردازدکه رابطه معناداری بین دو متغیر مشاهده می شودکه مقدار پیرسون مشاهده شده برابر با ۳۱۹/۰می باشد که این مقدار در سطح ۰۵/۰معنادار می باشد و مثبت است. بدین معنی که هر چه نمره تفکر نقاد بالاتر باشد مولفه رفتاری نگرش نیز افزایش می یابد و بر عکس.
در این فصل به هر یک از فرضیات مطرح شده در تحقیق که در فصل چهارم به تفصیل و با ذکر آمار و ارائه جدول شرح داده شد،به شکل کلی پرداخته شده و نتایج حاصل از این تحقیق با مبانی نظری و نتایج به دست آمده در مطالعات قبلی پیوند داده شده است.پیشنهادات کاربردی و تحقیقی لازم جهت تجدید نظر و اصلاح ارائه شده است .در پایان محدودیت هایی که پژوهشگر در انجام پژوهش با آن مواجه شده است،آمده است.
خلاصه و جمع بندی :
همانگونه که در فصل اول تحقیق اشاره شد هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطه تفکر نقاد با نحوه نگرش درباره مواد روان گردان در دانش آموزان دختر اول دبیرستان شهرستان شهریار به تعداد نمونه ۲۱۰ نفر می باشد که در سال تحصیلی ۹۱- ۹۰مشغول به تحصیل بودند .
هدف کلی از این پژوهش ،تبیین رابطه تفکر نقاد با نحوه نگرش درباره مواد روان گردان در دانش آموزان دختر است .
این پژوهش از جمله طرح های غیر آزمایشی بوده و از نوع همبستگی می باشد.روش نمونه گیری به شکل نمونه گیری در دسترس بوده است و از دو ابزار پژوهش استفاده شده است .یکی از این ابزارها ،آزمون مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم (ب) بوده است .این آزمون هادر دو فرم (A)و(ب) موجود هستندکه از نظر ساختاری آماری موازی و هم ارز می باشند .فرم آ این آزمون طی سالهای ۱۹۹۰-۱۹۸۰ و فرم ب این آزمون در سال های ۱۹۹۲-۱۹۹۱توسعه یافته و تعیین اعتبار گردیده است. این آزمون جنبه عمومی داشته و بر پایه اطلاعات عمومی استوار است و شامل ۳۴ سوال چند گزینه ای با یک پاسخ صحیح در ۵ بعد مهارت های شناختی امل توانایی تحلیل ،استنباط ،ارزشیابی ،استدلال قیلسی ،استدلال استقرایی است.در ایران این آزمون اولین بار توسط اسلامی (۱۳۸۲) اجرا و هنجار یابی و تعیین اعتبار گردیده و روایی آن۷۳ ./.گزارش شده است.
ابزار دومی که به عنوان نگرش سنج استفاده شده است پرسشنامه ۳۴ سوالی ساخته رحمتی (۱۳۸۳) است که پایایی آن را به دو طریق تعیین کرده است . ضریب پایایی حاصل از روش باز آزمایی ۸۰۳ /به دست آمده و ضریب پایایی حاصل از روش هماهنگی درونی با بهره گرفتن از آلفای کرونباخ قبل از اصلاح ۷۳/.و بعد از حذف سوالات ضعیف ۸۰۳/.به دست آمده است و به منظور دستیابی به اعتبار مورد نظر در پژوهش حاضر ،از طریق اعتبار صوری ،پرسشنامه و شاخص های تحقیق در اختیار تعداد ۵ نفر از داوران قرار گرفت. پس از انجام اصلاحات مورد نظر آنان ،اعتبار صوری تحقیق حاصل شد.
برای تجزیه وتحلیل داده های این پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد و نرم افزار آماری برای وارد نمودن و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت.
دانلود پروژه
ابزار دوم برای تعیین نحوه نگرش دانش آموزان درباره مواد روان گردان ساخته شده است .مواد روان گردان، مواد شمیایی هستند که عملکرد هیجانی ،ذهنی یا رفتاری فرد را تغییر می دهند و انواع گوناگونی دارند که عبارتند از :داروهای مخدر ،داروهای آرامبخش ،داروهای محرک،داروهای توهم زا و کانابیس.
سوء مصرف این مواد یکی از معضلات بهداشتی ،درمانی و اجتماعی جهان امروز بوده و به جرات می توان ادعا کرد که تمامی جوامع کم و بیش با آن درگیری دارندو به عنوان یک مشکل اساسی در سطح ملی و بین المللی توجه بسیاری از مراکز علمی و پژوهشی را به خود جلب کرده است چرا که صرفنظر از پیامدهای منفی اقتصادی این مشکل، معمولا” سوء مصرف مواد با بسیاری از مشکلات اجتماعی و در نهایت اختلالات روانی ارتباط می یابد.
نوجوانان ،حساس ترین قشر جامعه در برابر خطرسوء مصرف مواد را تشکیل می دهند چرا که در این دوران عوامل گوناگونی از جمله تغییرات سریع جسمانی و اختلال تصویر از خود و نیاز به پذیرفته شدن از طرف دوستان و استقلال ،نوجوان را به طرف رفتارهایی مانند سیگار کشیدن یا سوء مصرف مواد سوق می دهد.لذا بیشترین تاکید برنامه های رویکردهای پیشگیرانه باید روی این گروه متمرکز گردد.
اما مصرف کنندگان مواد تنها مردان نیستند بلکه چند سالی است که پدیده اعتیاد به مواد مخدر جدید در دختران جوان نیز رو به افزایش نهاده است و این تغییر الگوی جنس مصرف کننده از نظر کارشناسان حوزه اعتیاد زنگ خطری برای خانواده ها ومسئولان است چرا که زنان معتاد در مقایسه با مردان ،احتمال بیشتری دارد دچار ایدز و بیماری های ناشی از روابط جنسی شوندو در خصوص موانع درمان نیز ،بر اساس نگرش اجتماعی و فرهنگی به اعتیاد زنان بیشتر از مردان ،انگ منفی زده می شود و هم چنین مراقبت از بچه، متمرکز بودن برنامه های درمانی برای مردان و فقدان حساسیت درباره اعتیاد زنان ،درونی کردن این عقیده رایج که اعتیاد یک سقوط اخلاقی است موجب اجتناب زنان از درمان می شود لذا ضرورت پیشگیری در زنان بیشتر احساس می شود.
با توجه به پژوهش های انجام شده یکی از متغیرهایی که که در مصرف مواد مخدر نقش مهمی دارد نحوه نگرش نسبت مواد مخدر است.آلپورت (۱۹۳۵)، نگرش را یک حالت عصبی و آمادگی که از طریق تجربه سازمان داده می شود و تاثیر آن روی پاسخ های فرد به اشیا و موقعیت هایی که به آن مربوط می شود مورد توجه قرار می گیرد ،تعریف می کند .
در مورد شکل گیری و تغییر نگرش اعتقاد کلی یر این است که نگرش ها آموخته می شوند و همانگونه که شکل گیری آنها تابع اصول یادگیری است ،تغییر آنها نیز از قواعد و اصول یادگیری تبعیت می کند. به عقیده فیش بین (۱۹۶۷) ، مصرف مواد مخدر تحت تاثیر نگرشی است که نوجوانان به مواد دارند. شکل گیری نگرش مثبت یا منفی ناشی از ترکیب دانش ،اطلاعات ،باورها و عواطف نوجوانان درباره مواد مخدر از یک سو و میزان ارزشمندی است که برای آنها قائل هستند .
هر چند مطالعات انجام شده در همه موارد نشان دهنده همبستگی بالا میان نگرش و رفتار الزاما” به معنای این نیست که نگرش در همه حال می تواند به رفتار بینجامد ،اما در مجموع شواهد بیانگر آن است که نگرش ها بر رفتار تاثیر دارند.
نگرش نسبت به اعتیاد دارای سه عنصر شناختی ،رفتاری و عاطفی است که به طور سه جانبه و تعاملی بر یکدیگر اثر می گذارند .هر عنصر می تواند جنبه منفی یا مثبت داشته باشد.در مورد مولفه شناختی نگرش ،نگرش مثبت، باور غلط و خوش باورانه نسبت به اعتیاد و مواد مخدر و نگرش منفی، باور صحیح و بدبینانه نسبت به اعتیاد و مواد مخدر است .
کارشناسان برای یافتن راه حل این معضل به بررسی هایی پرداخته اند که نتیجه این بررسی ها نشان می دهد که بسیاری از آسیب های اجتماعی مانند سوء مصرف مواد ناشی از کمبود مهارت های روانی –اجتماعی لازم برای برخور موثر با مشکلات زندگی هستند.


فرم در حال بارگذاری ...

« دانلود فایل های پایان نامه در رابطه با بررسی رابطه ی نوع ساختار سازمانی دانشگاه و سرمایه ی اجتماعی بخش ها ...راهنمای نگارش مقاله در مورد روشی-برای-ارزیابی-عملکرد-واحدهای-تصمیم گیری-مبتنی-بر-تحلیل-پوششی-داده ها-و-وزن های-مشترک- فایل 24 »