وبلاگ

توضیح وبلاگ من

منابع پایان نامه در مورد طراحی و آنالیز استاتیکی و دینامیکی مکانیزم های تنسگریتی- فایل ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

در رابطه­ بالا  و  بترتیب طول کل و طول قسمت پیستونی بازو با محرک­ پیستونی است. همچنین طول آزاد فنرها و تغییر طول فنر­ها در محرک­های پیستونی بترتیب با  و  نشان داده شده است. به طور مشابه،  و  بترتیب طول کل و طول قسمت کابلی محرک­های فنری است و همانطور که در شکل ۲-۳ نشان داده شده است،  طول آزاد فنر­ها و  تغییر طول این فنر­ها است.
(۲-۲)
شکل ۲-۳: محرک­های پیستونی و کابلی مکانیزم پیشنهادی.
۲-۲-۲ آنالیز موقعیت:
مختصات تعمیم یافته جهت آنالیز دینامیکی مکانیزم بصورت زیر در نظر گرفته شده است.
(۲-۳)
بردار  بیانگر موقعیت مرکز جرم صفحه­ی متحرک و  مشخص کننده­ جهت گیری صفحه­ی متحرک است و در آن  ،  و  زوایای اویلر با توالی۳-۲-۱ می­باشند. دستگاه مختصات متصل به صفحه­ی متحرک،  از دوران دستگاه مرجع،  به اندازه  حول محور  و دوران این دستگاه با توالی ۳-۲-۱ بدست می ­آید. در نتیجه، ماتریس انتقال از دستگاه متصل به صفحه­ی متحرک به دستگاه مختصات مرجع بصورت زیر بدست می ­آید.
(۲-۴)
همانطور که در شکل ۲-۲ نشان داده شده است، هندسه صفحه­ی ثابت توسط سه نقطه­ی  تعیین می­ شود. بردار موقعیت این نقاط در دستگاه مختصات مرجع بصورت زیر در نظر گرفته شده است.
(۲-۵)
با توجه به شکل ۲-۲،  مقادیر ثابتی می­باشند و بصورت زیر در نظر گرفته شده ­اند.
(۲-۶)
همچنین، همانطور که در شکل ۲-۲ نشان داده شده است موقعیت نقاط  نسبت به نقطه­ی  در دستگاه مختصات متحرک بصورت زیر است.
(۲-۷)
بنابراین، بردار موقعیت نقطه­ی  در دستگاه مختصات  بصورت زیر است.
دانلود پایان نامه - مقاله - پروژه
(۲-۸)
در رابطه­ بالا، بردار  ، بیان بردار  در دستگاه مختصات مرجع است. جهت مشخص کردن راستا و طول بازو­ها، بردار  تعریف می­ شود. در این بردار اولین اندیس، (j) مشخص کننده­ نوع بازو است. اندیس j=1 برای محرک­­های پیستونی و اندیس j=2 برای بازو­ها با محرک­های فنری به کار رفته است. اندیس دوم، (i) مشخص کننده­ شماره­ بازو است. بردار  بیانگر موقعیت نقطه­ی  نسبت به نقطه­ی  است و در دستگاه مختصات مرجع بصورت زیر قابل بیان است.
(۲-۹)
همچنین، بردار  ، موقعیت نقطه­ی  نسبت به نقطه­ی  است و بصورت زیر تعیین می­ شود.
(۲-۱۰)
همچنین، طول بازو­ها با محرک­های پیستونی و فنری بصورت زیر محاسبه می­شوند.
(۲-۱۱)
۲-۲-۳ آنالیز سرعت و شتاب:
در این قسمت، سرعت و شتاب زاویه­ای صفحه­ی متحرک بدست آورده می­ شود. با در نظر گرفتن زوایای اویلر با توالی ۳-۲-۱ سرعت زاویه­ای صفحه­ی متحرک در دستگاه مختصات متحرک بصورت زیر بدست می ­آید[۳۰].
(۲-۱۲)
همچنین، شتاب زاویه­ای صفحه­ی متحرک با مشتق گیری از رابطه­ ۲-۱۲بصورت زیر استخراج شده است.
(۲-۱۳)
که
(۲-۱۴)
در ادامه، با تعریف ماتریس­های  و  و همچنین با بهره گرفتن از ماتریس انتقال،  عبارت­های سرعت و شتاب زاویه­ای صفحه­ی متحرک در دستگاه مختصات مرجع بصورت زیر بیان می­شوند.
(۲-۱۵)
(۲-۱۶)
که در آن
(۲-۱۷)
(۲-۱۸)
۲-۳ آنالیز استاتیکی و سفتی مکانیزم:
با وجود مزیت­های زیاد مکانیزم­ های تنسگریتی، یکی از مشکلات اساسی آنها­ وجود عضو­های انعطاف پذیر است. این مکانیزم­ ها در اثر اعمال نیرو­های خارجی دچار تغییر شکل می­شوند لذا آنالیز سفتی در این مکانیزم­ ها ضروری است. این ماتریس جهت بررسی مساله انتقال نیرو و توانایی مقاومت مکانیزم در تغییر شکل قابل استفاده است. در قسمت اول این بحث، معادلات استاتیکی مکانیزم استخراج می­شوند و در ادامه با بهره گرفتن از این معادلات ماتریس سفتی مکانیزم استخراج می­ شود.
۲-۳-۱ آنالیز استاتیکی:
معادلات استاتیکی مکانیزم در غیاب نیرو­های خارجی با بهره گرفتن از روش تئوری رنچ[۱] بدست آورده می­شوند[۳۱]. این تئوری یکی از روش­های مناسب در بررسی استاتیک مکانیزم­ ها است. پیچش یک بردار شش بعدی است که سه مولفه­ی اول مولفه­های یک بردار یکه و سه مولفه­­ی بعدی گشتاور این بردار نسبت به مبدا دستگاه مرجع است. لذا پیچش بصورت زیر تعریف می­گردد.
(۲-۱۹)
در این روش، تعادل استاتیکی مکانیزم هنگامی ارضاء می­ شود که رنچ برایند وارد بر صفحه­ی متحرک برابر صفر شود. در مکانیزم پیشنهادی رنچ برایند ناشی از نیروهای الاستیک و گرانشی وارد بر ربات به صورت زیر نوشته می­ شود.
(۲-۲۰)
در این معادله،g ثابت گرانش و k1 و k2 بترتیب ثابت فنر­ها در محرک­های پیستونی و فنری می­باشند. همچنین  و  بصورت زیر تعریف شده ­اند.
(۲-۲۱)
(۲-۲۲)
رابطه­ (۲-۲۰) بیانگر معادلات تعادل استاتیکی مکانیزم است.
۲-۳-۲ آنالیز سفتی:
در ابتدا لازم است اشاره شود، هنگامی که مکانیزم یک کار مشخص را که نیازمند اندر­کنش با محیط است انجام می­دهد. به دلیل وجود عضو­های انعطاف پذیر این اندر­کنش باعث انحراف جزئی مکانیزم از موقعیت دلخواه می­گردد. ماتریس سفتی بیانگر مقاومت مکانیزم در برابر این انحراف است. در این قسمت ماتریس سفتی مکانیزم با دیفرانسیل گیری از معادلات تعادل استاتیکی بصورت زیر استخراج می­شوند[۳۲].
(۲-۲۳)
در ادامه، رابطه­ (۲-۲۳) بازنویسی می­ شود. اولین عبارت در رابطه­ بالا تغییر مجازی رنچ ناشی از جرم صفحه­ی متحرک است. عبارت  بصورت زیر قابل استخراج است.
(۲-۲۴)
در نتیجه، اولین عبارت در رابطه­ (۲-۲۳) بصورت زیر قابل بیان است.


فرم در حال بارگذاری ...

« دانلود مطالب پژوهشی درباره مقایسه ی کاربرد افعال در تاریخ جهانگشای جوینی وتاریخ بیهقی- فایل ۷منابع تحقیقاتی برای نگارش مقاله بررسی قصه های قرآنی در متون نظم از آغاز تاپایان ... »
 
مداحی های محرم