وبلاگ

توضیح وبلاگ من

نگارش پایان نامه با موضوع : بررسی تأثیر یادگیری بر نوآوری و عملکرد پروژه ‌ها در ...

 
تاریخ: 04-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

۷

 

شرکت نفت فلات قاره ایران

 

۱۶

 

شرکت نفت و گاز مارون

 

 

 

۸

 

شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی

 

۱۷

 

شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب

 

 

 

۹

 

شرکت نفت و گاز شرق

 

۱۸

 

شرکت مهندسی توسعه نفت

 

 

 

منبع:NIOC.ir
تعیین حجم نمونه به کمک فرمول کوکران و با توجه به نامعلوم بودن اندازه جامعه در حالت تقریبی به صورت زیر تعیین می‌گردد.
Z ۲α /۲× σ ۲
= n
۲ε
که در این رابطه
Z آماره توزیع نرمال است که در سطح اطمینان ۹۵ درصد برابر ۱٫۹۶ است.
σ انحراف معیار داده‌های تحقیق است با توجه به استفاده از طیف پنج گزینه‌ای لیکرت جهت کمی سازی داده‌ها مقدار آن به طور تقریبی از فرمول زیر محاسبه می‌شود:
Max (xi)-Min (xi)
 σ
۶

با قرار دادن مقادیر ۵ و ۱ به ترتیب برای max(xi) و min(xi) این مقدار برابر ۰٫۶۶۷ محاسبه خواهد شد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
ε دقت برآورد (سطح خطای مجاز) است که ۱۰ درصد در نظر گرفته‌شده است.
با قرار دادن این مقادیر در رابطه (۳-۱) اندازه تقریبی نمونه آماری به شکل زیر محاسبه می‌شود.
۱٫۹۶۲ × ۰٫۶۶۷۲
۱۷۰ = n=
۰٫۱۲
ابزارها و شیوه جمع‌ آوری اطلاعات
با توجه به اینکه تحقیق حاضر یک تحقیق پیمایشی و از نوع میدانی است، جهت جمع‌ آوری داده از روش‌های زیر استفاده‌شده است.
۱. روش کتابخانه‌ای. جهت جمع‌ آوری اطلاعات به منظور تدوین مبانی نظری این تحقیق از مطالعه کتاب‌ها، مقالات تخصصی و پایان‌نامه‌های مرتبط با موضوع تحقیق استفاده‌شده است. همچنین برخی از مفاهیم و تعاریف مورد استفاده در تحقیق حاضر از طریق مطالعه پایگاه‌های اینترنتی و کتب لاتین موجود در آن‌ها استخراج گردیده است.
۲. روش میدانی. تکنیک مورد استفاده جهت جمع‌ آوری داده در تحقیق پیش رو استفاده از پرسشنامه است. پرسشنامه طراحی ‌شده شامل دو بخش است، بخش اول دربرگیرنده مشخصات کلی پروژه نظیر مبلغ قرارداد، سمت پاسخ‌دهنده و مواردی از این دست است، بخش دوم که شامل چند بخش مختلف است و جهت سنجش متغیرهای تحقیق تدوین شده است.
همچنین جهت کمی سازی متغیرها از طیف لیکرت پنج گزینه‌ای (به استثنا متغیرهای عملکرد پروژه و انتقال دانش به شکل صریح و ضمنی که طیف ۷ گزینه‌ای در مورد آن‌ها به‌کاررفته است) استفاده‌شده است.
قابلیت اعتبار (روایی) ابزار سنجش
منظور از روایی این است که ابزار گردآوری داده‌ها تا چه حد خصیصه یا مفهوم خاص مورد مطالعه را اندازه‌گیری می‌کند. بدون آگاهی از وضعیت اعتبار ابزار اندازه‌گیری نمی‌توان به دقت داده‌های حاصل از تحقیق اطمینان داشت. در تحقیق حاضر جهت تعیین روایی پرسشنامه از دو روش زیر استفاده‌شده است:
روایی محتوا[۱۲۱]. روایی محتوا نوعی اعتبار است که معمولاً برای بررسی اجزای تشکیل‌دهنده‌ی یک ابزار به‌کاربرده می‌شود و به ما اطمینان می‌دهد که ابزار مورد نظربه تعداد کافی پرش‌های مناسب برای اندازه‌گیری مفهوم مورد سنجش در بردارد. هر قدر عناصر مقیاس گسترده‌تر و قلمرو مفهوم مورد سنجش را بیشتر در برگیرند، محتوا بیشتر خواهد بود. برای اطمینان از روایی محتوا، باید در موقع ساختن ابزار چنان عمل کرد که سوال‌های تشکیل‌دهنده‌ی ابزار معرف قسمت‌های محتوای انتخاب‌شده باشد، بنابراین روایی محتوا ویژگی ساختاری ابزار است که همزمان با تدوین آزمون در آن تنیده می‌شود. روایی محتوای یک آزمون معمولاً توسط افرادی متخصص در موضوع مورد مطالعه تعیین می‌شود. از این رو روایی محتوا به قضاوت داوران بستگی دارد (سرمد، ۱۳۷۶) . در تحقیق پیش رو جهت افزایش روایی محتوا پس از تعیین مصادیق هر مؤلفه از طریق مطالعه مقالات و کتب تخصصی مرتبط از نظر اساتید دانشگاهی و متخصصین و صاحب‌نظران در حوزه صنعت نفت و گاز کمک گرفته‌شده است. نهایتاً جهت حصول روایی بهتر پرسشنامه تهیه‌شده با پرسشنامه‌های معتبر و مورد استفاده در مقالات گذشته مقایسه و تغییراتی در آن اعمال گردید.
روایی سازه[۱۲۲]بر این امر دلالت دارد که نتایج به دست آمده از کاربرد سنجه‌ها تا چه اندازه با نظریه‌هایی که آزمون بر اساس آن طراحی ‌شده، سازگاری دارد، یکی از روش‌های معتبر علمی برای مطالعه ساختار داخلی مجموعه‌ای از شاخص‌ها اندازه‌گیری روایی سازه، روش تحلیل عاملی تابیدی[۱۲۳] است که به برآورد بار عاملی و روابط بین مجموعه‌ای از شاخص‌ها و عوامل می‌پردازد. بار عاملی، معرف همبستگی شاخص با عامل مربوطه است و مانند هرگونه همبستگی دیگر تفسیر می‌شود. براساس این، هرچه بار یک شاخص در یک عامل بزرگ تر باشد، در تفسیر آن عامل باید وزن بیشتری به آن شاخص داده شود (پاول به ترجمه علیئی و میرسندسی، ۱۳۸۱) پرسشنامه این تحقیق دارای ۳۵ سؤال است که ۶ عامل کلی را مورد سنجش قرار می‌دهند. نتایج انجام تحلیل عاملی تابیدی در فصل چهارم ارائه خواهد شد.
قابلیت اعتماد (پایایی) پرسشنامه
در این تحقیق برای تعیین پایایی ابزار اندازه‌گیری از روش آلفای کرونباخ استفاده‌شده است، این روش که از شایع‌ترین روش‌های تعیین پایایی آزمون است بر همبستگی درونی ابزار اندازه‌گیری تاکید دارد. جدول ۳-۲ مقادیر آلفای کرونباخ برای متغیرهای تحقیق را نشان می‌دهد.
به منظور سنجش قابلیت اعتبار ابزار سنجش، پرسشنامه طراحی ‌شده بین ۲۳ نفر از اعضای جامعه تحقیق توزیع شد و پس از جمع‌ آوری تجزیه و تحلیل شد، ضریب آلفای محاسبه‌شده برای مجموعه سوالات (۸۵۶/۰) حاکی از پایایی مطلوب پرسشنامه طراحی ‌شده است.
ضریب آلفای کرونباخ متغیرهای تحقیق


فرم در حال بارگذاری ...

« طرح های پژوهشی دانشگاه ها با موضوع کارکرد فعل در مرزبان نامه- فایل ۱۱پروژه های پژوهشی دانشگاه ها درباره جایگاه کارشناس (خبره) از دیدگاه فقه و حقوق موضوعه- فایل ... »
 
مداحی های محرم