متر نواری
میله بارفیکس
تشک جهت اجرای آ زمون دراز نشست
کالیپر
جعبه مدرج مخصوص اندازه گیری انعطاف پذیری
نحوه جمع آوری اطلاعات :
پس از صدور مجوز برای اجرای آزمون های آمادگی جسمانی در مدارس انتخاب شده،از دبیران ورزش همان مدارس به عنوان آزمونگر برای شرکت در جلسه توجیهی مشترک دعوت به عمل آمد.اگر چه تمام آزمونگرها با نحوه اجرای آزمون ها و مقررات آنها آشنا بودند،با این وجود برای ایجاد هماهنگی ،دستورالعمل مربوط به چگونگی اجرا در اختیار همگان قرار گرفت.آزمون ها در ساعات ورزش هر کلاس توسط دبیر ورزش همان کلاس اجرا شد.در هر جلسه پس از ۱۰ دقیقه گرم کردن( اجرای فعالیت های کششی و نرمش) آزمون مورد نظر از دانش آموزان گرفته شد.
۳-۶-۱ اندازه گیری استقامت عضلانی کمربند شانه ای
وسائل مورد نیاز:
کرنومتر- ابزار کشش بارفیکس اصلاح شده
۳-۶-۲ چگونگی اجرای آزمون کشش بارفیکس
دانش آموز به پشت زیر میله بار فیکس دراز می کشد به طوری که شانه ها درست در زیر میله قرار داشته باشند. سپس دست هایش را به طرف میله بارفیکس بلند کرده، میله را طوری تنظیم می کنیم که ۲/۵ تا ۵ سانتیمتر بالای دست های دانش آموز قرار داشته باشد. به منظور مشخص ساختن ارتفاع بالا آمدن چانه در یک کشش بارفیکس، کش ویا نخ پلاستیکی را در فاصله ۱۷ تا ۱۹ سانتیمتر زیر میله افقی بارفیکس نصب کردیم و همزمان که چانه فرد به این نخ می رسید یک کشش بارفیکس محسوب می شد. دانش آموز برای شروع حرکت، بدن را آنقدر بالا می آورد تا میله را بگیرد. در همین وضعیت او در حالی که پاشنه را روی زمین ثابت نگه می دارد بدن را از زمین جدا سازد تا کشش بارفیکس را انجام دهد. هنگام انجام حرکت، بدن دانش آموز باید صاف بوده و نباید از ناحیه کمر خم باشد. آرنج ها در ابتدای حرکت باید کاملاٌ صاف باشند و دست ها باید طوری میله را بگیرد که تقریباٌ به اندازه ی عرض شانه ها از هم فاصله داشته و انگشتان شست دور میله قرار گیرند (کف دست به حالت پرونیشن). عمل بالا آمدن تنه باید طوری صورت گیرد که چانه آنقدر بالا آید تا به نخ پلاستیکی برسد سپس دوباره آنقدر پایین بیاید که دستها از ناحیه آرنج کاملاٌ باز شوند تعداد تکرار آزمودنی در ۱ دقیقه محاسبه می شود (۷۷).
شکل ۳-۱ چگونگی اجرای آزمون کشش بارفیکس
۳-۶-۳ دراز نشت:
وسایل مورد نیاز:
کرنومتر، تشک یا موکت و یا فرش
حالت بدن در شروع حرکت:
داوطلب به پشت دراز کشیده، زانوها را خم می کند به طوری که کف پا ها روی زمین قرار می گیرد. به نحوه ی که پاشنه ها با نشیمنگاه ۳۰ تا ۴۵ سانتی متر فاصله داشته باشد. دست ها از روی هم و از روی هم و از روی سینه می گذرند و شانه سمت مقابل را می گیرند. پاهای داوطلب باید به وسیله فرد کمکی در سطح تشک ثابت نگه داشته شوند.
شرح فعالیت:
داوطلب با انقباض عضلات شکم قسمت بالا تنه را از زمین جدا کرده و سر وتنه را روی زانو ها خم می کند به طوری که آرنج ها، ران ها را لمس کنند. این عمل یک امتیاز به حساب می آید. پس داوطلب به حالت شروع حرکت بر می گردد. داوطلب با شنیدن صدای ” حاضر – رو” از طرف آزمون کننده حرکت را شروع می کند و در همین لحظه کرنومتر شروع به کار می کند با کلمه ” ایست ” در پایان یک دقیقه متوقف می شود.
شکل ۳-۲ چگونگی انجام آزمون درازنشست
مقررات اجرائی:
در تمام طول اجرای آزمون، بازو ها باید در تماس با قفسه سینه قرار گیرند.
در هنگام بلند شدن آرنج های داوطلب باید با ران ها تماس یابد و در هنگام بر گشت به حالت شروع ناحیه وسط باید به سطح تشک برسد.
شانه های داوطلب باید به طور همزمان از زمین بلند شده و از فشار یک شانه به زمین و تاب دادن بدن خودداری کند.
داوطلب فقط می تواند یک مرتبه این آزمون را انجام دهد مگر این که به ممتحن معلوم شود آزمون شونده ضمن اجرای آزمون با مشکل ویژه ای روبرو بوده است.
امتیاز:
تعداد دراز نشست های صحیحی که آزمودن شونده در مدت ۶۰ ثانیه انجام دهد به حساب او گذاشته می شود. درازو نشست های اشتباه شمرده نمی شود(۸۰).
۳-۶-۴ تعادل
قابلیتی که این آزمون، اندازه گیری می کند تعادل ایستا است.
چگونگی اجرای آزمون تعادل (لک لک)
دانش آموز در حالی که دست ها را به کمر زده، روی یک پا می ایستد و پای دیگر را روی زانوی پای تکیه گاه قرار می دهد. با شروع حرکت، زمان سنج( کرنومتر) شروع به کار می کند و در صورت عدم رعایت مقررات آزمون، زمان سنج متوقف می گردد.
مقررات آزمون
نگه داشتن دست ها به کمر
عدم پرش در حین اجرای آزمون
حفظ تعادل در حین اجرای آزمون
جدا نشدن پای متصل به زانوی پای تکیه ( که توسط فرد ترجیح داده می شود.)
برای افراد بالای ۱۰ سال این تست باید روی پنجه پای تکیه انجام شود و با برخورد پاشنه به زمین زمان سنج از کار می افتد.در این پژوهش آزمون تعادل فقط از دانش آموزان ۱۰ ساله گرفته شد.
شکل ۳-۳ نحوه اجرای آزمون تعادل
۳-۶-۵ دو ۵۴۰ متر
وسایل مورد نیاز:
کورنومتر- پیست دو میدانی یا ۱۰ دور، دورزمین والیبال صاف و مسطح.
حالت بدن در شروع حرکت:
دانش آموزا پشت خط شروع ایستاده و با علامت (حاضر) آماده شده و با فرمان (رو) شروع به دویدن می کند. او باید مسافت ۵۴۰ متر یعنی ۱۰ بار دور زمین والیبال (به ابعاد ۱۸x 9 متر) را بدود و یا راه برود، کمترین زمان پیمودن این مسافت، به عنوان رکورد ثبت می شود(۱۲).
شرح فعالیت:
داوطلب با علامت ” حاضر- رو ” شروع به دویدن می کند.
مقررات اجرائی:
داوطلب مجاز است که این مسافت را مطابق دلخواه حتی با راه رفتن طی کند.
هدف این است که ۵۴۰ متر را در حداقل ممکن زمان طی کند.
هر نوبت می توان از چند نفر به طور همزمان آزمایش به عمل آورد.
فرم در حال بارگذاری ...