۰٫۰۰۰۰
ACC
همانطور که مشاهده میکنید مقدار سطح معنی داری آزمون ریشه واحد برای تمامی متغیرها کمتر از ۰٫۰۵ به دست آمده است. بنابراین فرض صفر آزمون ریشه واحد رد می شود و بنابراین نتیجه می گیریم که تمامی متغیرها در سطح ۰٫۰۵ پایا هستند.
۴-۴) رگرسیون
در این بخش با بهره گرفتن از رگرسیون چند متغیره به تعیین مدل رگرسیونی میپردازیم. رگرسیون خطی ساده مشروط به معنیدار بودن ضریب همبستگی است. اما وجود و یا عدم وجود رگرسیون خطی چندمتغیره ارتباطی به معنی دار بودن ضریب همبستگی ندارد. پیش فرضهای اساسی رگرسیون خطی چند متغیره ، عدم وجود خود همبستگی در متغیر وابسته و عدم وجود هم خطی در متغیرهای مستقل ، عدم وجود ناپایایی متغیرها میباشد.
۴-۴-۱) آزمون دوربین- واتسون[۹۴]
یکی از مفروضاتی که در رگرسیون مد نظر قرار میگیرد، استقلال خطاها (تفاوت بین مقادیر واقعی و مقادیر پیش بینی شده توسط معادله رگرسیون) از یکدیگر است. در صورتی که فرضیه استقلال خطاها رد شود و خطاها با یکدیگر همبستگی داشته باشند امکان استفاده از رگرسیون وجود ندارد به منظور بررسی استقلال خطاها از یکدیگر از آزمون دوربین- واتسون استفاده می شود. چنانچه آماره دوربین- واتسون در بازه ۵/۱ یا ۵/۲ قرار گیرد Hoآزمون (عدم همبستگی بین خطاها) پذیرفته می شود و در غیر اینصورت Ho رد می شود یعنی همبستگی بین خطاها وجود دارد (مومنی، ۱۳۸۷، ۱۲۸). در بخش آزمون فرضیات رگرسیونی به بررسی دوربین واتسون خواهیم پرداخت.
۴-۵) آزمون فرضیه ها
این پژوهش شامل یک فرضیه اصلی و سه فرضیهی فرعی می باشد که بر اساس فرضیههای فرعی به فرضیه اصلی پاسخ داده خواهد شد. جهت آزمون فرضیه از آزمون رگرسیون استفاده شده است.
فرضیه اصلی
بین اجتناب مالیاتی و تأخیر در گزارشگری مالی شرکت ها ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد.
۴-۵-۱) آزمون فرضیه فرعی اول
فرضیههای آماری به صورت فرض صفر(Ho) و فرض مقابل (H1) به شرح ذیل میباشد:
Ho: بین نرخ مؤثر مالیات و تأخیر غیرعادی در تصویب سود سالیانه شرکت ارتباط منفی و معناداری وجود ندارد.
H1: بین نرخ مؤثر مالیات و تأخیر غیرعادی در تصویب سود سالیانه شرکت ارتباط منفی و معناداری وجود دارد.
مدل رگرسیونی فرضیه اول:
DELAY = β۰ + β۱ × ETR + β۲ × UE + β۳ × OPIN + β۴ × BIG + β۵ × SIZE+ β۶ × MTB+
β۷ × LEV+ β۸ × DISTRESS+ β۹ × OWN+ β۱۰× PPE+ β۱۱× ACC+ ε
در مدل بالا متغیر تأخیر غیرعادی در گزارشگری مالی (DELAY) به عنوان متغیر وابسته تحقیق در نظر گرفته شده است همچنین متغیر نرخ مؤثر مالیات (ETR) به عنوان متغیر مستقل تحقیق در نظر گرفته شد است. همچنین متغیرهای سود شگفتانگیز (UE)، اظهار نظر حسابرسی (OPIN)، بزرگترین موسسه حسابرسیکننده(BIG)، اندازهی شرکت(SIZE)، فرصت رشد شرکت(MTB)، اهرم عملیاتی (LEV)، بحران مالی (DISTRESS)، درصد پنج سهامداران عمده(OWN)، نسبت ناخالص اموال، ماشین آلات و تجهیزات(PPE)، نسبت کل اقلام تعهدی به کل دارایی(ACC)، به عنوان متغیرهای کنترل تحقیق در نظر گرفته شدهاند. ضریب ثابت معادله رگرسیونی و و و β۳ و β۴ و β۵ وβ۶ و β۷ و β۸ و β۹ و β۱۰ و β۱۱ ضریب متغیرهای مستقل و کنترلی که در واقع نشان دهنده میزان تأثیر متغیرهای مستقل و کنترلی بر روی متغیر وابسته میباشد و هدف تحلیل رگرسیونی برآورد آنها می باشد.
همانطور که میدانید، در مدل پانل دیتا دو مفهوم مهم Pooled و Panel وجود دارد که این دو مفهوم به فرضیات خاصی اشاره دارند که در برآورد یک مدل با دادههای ترکیبی(پانل دیتا) میتوان در نظر گرفت. اما اینکه کدام ساختار برای تحلیل دادههای ترکیبی مناسبتر است، بستگی به تعداد شرکت ها و سالهای مورد بررسی دارد. معمولا زمانی که تعداد سالها بهمراتب کمتر از تعداد شرکت ها باشد از ساختار Panel استفاده میکنیم. توجه داشته باشید که در استفاده از ساختار Panel نیز دو الگوی اثرات ثابت و اثرات تصادفی نیز وجو دارد. البته آزمونهایی مانند آزمون لیمر(چاو) و آزمون هاسمن وجود دارد که به بررسی انتخاب مدل بهطور دقیقتر میپردازد که در ادامه برای فرضیه اول از تحقیق، از آن آزمونها استفاده میکنیم.
۴-۵-۱-۱ آزمون لیمر برای مقایسهی الگویPOOLED با الگوی اثرات ثابت برای فرضیهی اول
قاعدهی تصمیمگیری آزمون لیمر به شکل زیر است
الگوی Pooled
الگوی اثرات ثابت
در ادامه نتایج مربوط به آزمون لیمر را در جدول زیر میآوریم.
جدول (۴-۴): آزمون لیمر برای فرضیهی اول
سطح معنیداری
درجه آزادی
آماره آزمون
آزمون
۰٫۰۰۰۰
۷
۵۹٫۱۵۶۰۴۱
Period Chi-square |
فرم در حال بارگذاری ...