وبلاگ

توضیح وبلاگ من

نگارش پایان نامه درباره بررسی روش های مختلف عصاره گیری از مراحل مختلف رشدی ...

 
تاریخ: 03-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

۳-۷- آزمایشات زیست سنجی
۳-۷-۱- بررسی اثر حشره کشی عصاره ‌های گیاهی استحصال شده با روش های عصاره‌گیری مختلف روی پوره‌ های یک یا دو روزه و سه یا چهار روزه شته سیاه باقلا
اثرات کشندگی عصاره های گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ گیاه زیتون تلخ،‌ روی پوره ‌های یک یا دو روزه و سه یا چهار روزه شته سیاه باقلا مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین تأثیر نوع حلال مورد استفاده در میزان قدرت حشره‌کشی مراحل مختلف رشدی گیاه زیتون تلخ، از عصاره ‌های آبی،‌ اتانولی،‌ متانولی، استونی و اِن هگزانی استفاده شد. همچنین جهت تعیین تأثیر روش های متفاوت عصاره‌گیری، در میزان استخراج عصاره‌ و قدرت حشره‌کشی این روش ها،‌ از سه روش عصاره‌گیری ‌شامل، عصاره‌گیری معمولی (سنتی)، عصاره‌گیری با کمک امواج مایکروویو و عصاره‌گیری با کمک امواج فراصوت استفاده گردید.
هر واحد آزمایشی شامل یک پتری دیش پلاستیکی به قطر ۶ سانتی ‌متر، محتوی ژل آگار ۷/۰ درصد، به ضخامت یک سانتی ‌متر بود که بر روی آن یک برگ تازه باقلا قرار داشت. شته ‌های مربوط به هر آزمایش، ‌روی برگ‌ های باقلا مستقر شدند (در هر واحد آزمایشی،‌۲۰ عدد پوره‌ با سن مشخص قرار داده شد). برای هرآزمایش، غلظت ۵۰ میکروگرم در میلی ‌لیتر از هریک از عصاره ‌های فوق آماده گردید. همچنین برای تیمار‌های شاهد، در آزمایشات مربوط به عصاره ‌های اتانولی از اتانول ۹۶ درصد و در آزمایشات مربوط به عصاره‌ های متانولی، ‌استونی، اِن هگزانی وآبی به ترتیب از متانول، استون‌، ِان هگزان و آب مقطر استفاده شد. آزمایشات به روش آزمون محلول پاشی[۳۶] و توسط محلول پاش[۳۷] صورت گرفت (شکل ۱۶). سپس شته ‌های تیمار شده در شرایط دمایی ۱±۲۵ درجه سانتی‌گراد، رطوبت نسبی ۱۰±۵۰ درصد و ۱۶ ساعت روشنایی و ۸ ساعت تاریکی درون اتاقک رشد نگهداری شدند. پس از ۴۸ ساعت، تعداد حشرات تلف شده در هر تیمار شمارش گردید. ملاک تشخیص حشرات تلف شده این بود که اگر پاها و شاخک ‌ها به وسیله قلم‌ مو تحریک می ‌شد،‌ هیچ ‌عکس العملی دیده نشود. برای هریک از عصاره های آزمایش شده حداقل ۱۰ تکرار در نظر گرفته شد.
پایان نامه - مقاله
شکل ۱۶: محلول پاش استفاده شده در آزمایشات (اصلی-Original)
۳-۷-۲- بررسی تأثیر زیرکشندگی روش های مختلف عصاره‌گیری از گل و میوه رسیده زیتون تلخ روی میزان پوره‌ زایی ماده‌ های بالغ شته سیاه باقلا
به منظور انجام این آزمایشات، ‌عصاره ‌های گل و میوه رسیده زیتون تلخ استحصال شده با روش‌ متداول و سنتی، ‌به کمک امواج مایکروویو (در مدت زمان‌۳۰ ثانیه) و به کمک امواج فراصوت با غلظت یک میکروگرم در میلی ‌لیتر آماده گردیدند. آزمایش به روش آزمون محلول پاشی و توسط محلول پاش روی افراد بیوتست انجام شد. سپس شته‌ های تیمار شده در شرایط کنترل شده که در بالا ذکر شد،‌ درون اتاقک رشد نگهداری شدند. پس از ۴۸، ۹۶ و ۱۴۴ ساعت، ‌پوره ‌های ایجاد شده و ماده ‌های زنده مانده شمارش گردیدند (پس از شمارش پوره‌ های زاده شده، این پوره ‌ها حذف شدند). سپس پوره ‌های ایجاد شده به ازای هر ماده محاسبه شد. بدین صورت که تعداد پوره ‌های ایجاد شده در هر شمارش، ‌به تعداد ماده ‌های زنده مانده در همان شمارش تقسیم شدند. لازم به ذکر است که در هر واحد آزمایشی، ۱۰ عدد ماده بالغ همسن (پوره ‌های تازه بالغ شده) ‌قرار داشت. این آزمایش نیز با حداقل ۱۰ تکرار انجام گرفت.
۳-۸- تجزیه و تحلیل داده‌ ها
آنالیزهای آماری آزمایشات انجام شده در این پژوهش، با بهره گرفتن از نرم افزار (Version 5.8.4 2009) Stat plus صورت گرفت. گام اول محاسبه میانگین ‌ها، ‌سپس پیدا کردن اختلاف بین میانگین ‌ها بود؛ که در این حالت، تفاوت‌ های بین میانگین ‌ها آشکار و در مرحله دوم تفاوت ‌های معنی دار بین میانگین‌ ها در سطح احتمال پنج درصد تعیین شد. برای مقایسه میانگین ‌های داده ‌های بدست آمده در مطالعات آزمایشگاهی، از روش آنالیز واریانس یک طرفه ANOVA One-Way به روش آزمون Fisher LSD با سطح احتمال پنج درصد استفاده گردید.
فصل چهارم
نتایج
۴-۱- بررسی اثر مسمومیت حاد عصاره های استخراج شده از گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ، به روش استخراج معمولی (سنتی)، روی پوره ‌های یک یا دو روزه و سه یا چهار روزه شته سیاه باقلا
در این بخش اثرات حشره‌کشی عصاره‌ های اتانولی، متانولی، استونی، ِان هگزانی و آبی استخراج شده از گل،‌ میوه سبز کوچک، ‌میوه سبز بزرگ، ‌میوه رسیده و برگ زیتون تلخ به روش استخراج معمولی (در غلظت ۵۰ میکروگرم در میلی ‌لیتر) بر روی پوره ‌های شته سیاه باقلا بعد از ۴۸ ساعت مورد مطالعه قرار گرفت.
۴-۱-۱- بررسی اثرات حشره‌کشی عصاره ‌های اتانولی گل،‌ مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر حشره کشی عصاره ‌های اتانولی پنج مرحله رشدی زیتون تلخ، روی پوره‌ های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا، در نمودار ۱ آمده است.
پوره های ۲-۱ روزه: نتایج نشان می دهد که بین عصاره ‌های اتانولی گل، میوه سبز کوچک، میوه سبز بزرگ، میوه رسیده و برگ از نظر درصد مرگ و میر ایجاد شده اختلاف معنی ‌دار وجود ندارد؛ این درحالی است که شاهد و اتانول در مقایسه با تیمار‌‌های عصاره هر پنج مرحله، از نظر درصد تلفات، ‌اختلاف معنی ‌دار نشان می‌ دهند (P≥۰.۰۰۲). به طورکلی در بین عصاره های گیاهی،‌ تیمار عصاره‌ برگ با میانگین درصد تلفات ۸۹/۵±۴۲/۶۵ و تیمار عصاره ‌میوه سبز بزرگ با میانگین درصد تلفات ۰۴/۷±۱۹/۵۱ به ترتیب بیشترین وکمترین درصد تلفات را به خود اختصاص داده اند.
پوره های ۴-۳ روزه: براساس نتایج بدست آمده، ‌مشخص شد که درصد کشندگی شاهد و اتانول با تمامی تیمار‌ها اختلاف معنی دار دارند (P≥۰.۰۰۰۰۱). به علاوه مشاهده شد که تیمار عصاره میوه سبز کوچک و میوه سبز بزرگ با تیمارهای عصاره گل، میوه رسیده و برگ از نظر تأثیر روی مرگ و میر شته ها اختلاف معنی دار ‌دارند (P≥۰.۰۲). همچنین بین تیمارهای عصاره میوه سبز کوچک و میوه سبز بزرگ و نیز بین تیمار عصاره گل و تیمارهای عصاره میوه سبز کوچک و میوه سبز بزرگ از نظر تأثیر روی حشره‌کشی پوره ‌های ۴-۳ روزه آفت، تفاوت معنی ‌دار وجود دارد (P≥۰.۰۰۰۰۱)؛ ‌این درحالی است که تیمار عصاره گل ‌با تیمارهای عصاره میوه رسیده و برگ از این نظر اختلاف معنی ‌دار ندارد. بین درصد تلفات ایجاد شده در تیمار عصاره برگ و کلیه تیمارها به جز تیمار عصاره گل (P≥۰.۰۲) و همچنین بین درصد مرگ و میر ایجاد شده در تیمار عصاره میوه رسیده و تمامی تیمارها به جز تیمار عصاره گل، اختلاف معنی ‌دار مشاهده شد (P≥۰.۰۰۴). به طور کلی در بین عصاره های گیاهی، بیشترین وکمترین درصد تلفات به ترتیب به تیمارهای عصاره میوه رسیده (۷۹/۲±۵/۸۸ درصد) و میوه سبز کوچک (۱۷/۴±۸۳/۳۱ درصد) اختصاص دارد.
نمودار ۱ : اثر کشندگی عصاره اتانولی گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۱-۲- بررسی اثرات حشره‌کشی عصاره ‌های متانولی گل،‌ مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر حشره‌کشی عصاره ‌های متانولی گل، ‌میوه سبزکوچک، میوه سبز بزرگ، میوه رسیده و برگ زیتون تلخ روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در نمودار ۲ نشان داده شده است.
پوره های ۲-۱ روزه: براساس نتایج مشخص شد که بین درصد تلفات شاهد و متانول و همچنین بین درصد تلفات این دو تیمار با تیمارهای عصاره‌ میوه سبز کوچک و میوه سبز بزرگ نیز اختلاف معنی‌ دار وجود ندارد؛ این درحالی است که درصد تلفات تیمارهای عصاره گل، میوه رسیده و برگ، در مقایسه با درصد تلفات در شاهد، متانول، تیمارهای عصاره میوه سبز کوچک و میوه سبز بزرگ به طور معنی داری بیشتر است (P≥۰.۰۰۰۰۱)؛ اما بین درصد تلفات تیمارهای عصاره‌ گل، میوه رسیده و برگ اختلاف معنی ‌دار مشاهده نشد. در بین عصاره های گیاهی، بیشترین درصد تلفات متعلق به تیمار میوه رسیده (۶۹/۵±۷۶/۵۹ درصد) وکمترین درصد تلفات متعلق به تیمار میوه سبز بزرگ (۹۷/۱±۵۵/۱۳ درصد) می باشد.
پوره های ۴-۳ روزهنتایج بیانگر آن است که دو تیمار عصاره گل و برگ از نظر درصد کشندگی اختلاف معنی‌ دار ندارند؛ این درحالی است که درصد تلفات در این دو تیمار (گل و برگ)، ‌نسبت به تیمار‌های عصاره میوه سبز کوچک، میوه سبز بزرگ و میوه رسیده، ‌به طور معنی ‌داری بیشتر است (P≥۰.۰۰۲)؛ اما بین درصد مرگ و میر تیمارهای عصاره میوه رسیده، میوه سبز کوچک و میوه سبز بزرگ، اختلاف معنی ‌دار مشاهده نشد. به طور کلی در بین عصاره های گیاهی،‌ ‌تیمار عصاره گل با میانگین ۷۵/۵±۷۴/۷۷ درصد و تیمار عصاره میوه سبز کوچک با میانگین ۳۸/۷±۱۶/۳۸ درصد، بیشترین و کمترین تأثیر حشره‌کشی را روی پوره ‌های ۴-۳ روزه شته داشته ‌اند.
نمودار ۲ : اثر کشندگی عصاره متانولی گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۱-۳- بررسی اثرات حشره کشی عصاره ‌های استونی گل،‌ مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر حشره‌کشی عصاره ‌های استونی گل، میوه سبز کوچک،‌ میوه سبز بزرگ،‌ میوه رسیده و برگ زیتون تلخ روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در نمودار ۳ ارائه شده است.
پوره های ۲-۱ روزه: نتایج نشان می دهد که بین درصد تلفات شاهد و استون با درصد تلفات تیمارهای عصاره هر پنج مرحله شامل: گل،‌ میوه سبز کوچک، ‌میوه سبز بزرگ، ‌میوه رسیده و برگ ‌اختلاف معنی ‌دار مشاهده می ‌شود (P≥۰.۰۰۰۰۱). همچنین بین تیمار‌های عصاره میوه سبز بزرگ و میوه رسیده، از نظر تأثیر روی درصد مرگ و میر پوره ها، اختلاف معنی دار دیده شد (P≥۰.۰۲)؛ این درحالی است که تیمار عصاره میوه سبز بزرگ و همچنین تیمار عصاره میوه رسیده با تیمارهای عصاره برگ، گل و میوه سبز کوچک از نظر درصد تلفات ایجاد شده، اختلاف معنی دار ندارند. به طور کلی در بین عصاره ها، بیشترین و کمترین درصد مرگ و میر، ‌به میوه رسیده (۸۲/۶±۲۹/۵۹ درصد) و میوه سبز بزرگ (۸۵/۵±۸۱/۴۰ درصد) اختصاص دارد.
پوره های ۴-۳ روزه: براساس نتایج، بین درصد تلفات ایجاد شده در شاهد، ‌استون و تیمار عصاره میوه سبز کوچک و نیز بین درصد تلفات ایجاد شده در تیمارهای عصاره میوه سبز بزرگ، ‌میوه رسیده و برگ اختلاف معنی دار وجود ندارد؛ این درحالی است که تیمار عصاره میوه سبز کوچک با تمامی تیمارها (P≥۰.۰۰۰۰۱) و همچنین تیمار‌ عصاره گل با تمامی تیمار‌ها به جز تیمار عصاره برگ از نظر میزان حشره‌کشی اختلاف معنی ‌دار‌ دارد (P≥۰.۰۱). بنابراین، ‌با توجه به نتایج، بیشترین و کمترین درصد مرگ و میر به ترتیب متعلق به تیمار عصاره گل با میانگین ۹۱/۵±۴۸/۶۶ درصد و تیمار عصاره میوه سبز کوچک با میانگین ۱۴/۲±۹۱/۱۰ درصد می باشد.
نمودار ۳ : اثر کشندگی عصاره استونی گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۱-۴- بررسی اثرات حشره کشی عصاره‌ های اِن هگزانی گل، ‌مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر حشره‌کشی عصاره ‌های اِن هگزانی گل، میوه سبز کوچک،‌ میوه سبز بزرگ،‌ میوه رسیده و برگ زیتون تلخ روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در نمودار ۴ آمده است.
پوره های ۲-۱ روزه: نتایج بیانگر آن است که بین میانگین درصد تلفات در شاهد، اِن هگزان و تیمار عصاره برگ با تیمارهای عصاره گل، ‌میوه سبز کوچک، ‌میوه سبز بزرگ و میوه رسیده اختلاف معنی ‌دار وجود دارد (P≥۰.۰۰۹)؛ اما بین درصد تلفات شاهد و اِن هگزان با یکدیگر و با درصد تلفات تیمار عصاره برگ اختلاف معنی ‌دار مشاهده نشد. همچنین تیمار‌های عصاره گل، ‌میوه سبز کوچک و میوه سبز بزرگ نیز، از نظر تأثیر روی مرگ و میر اختلاف معنی دار ندارند؛ این درحالی است که بین درصد تلفات تیمار عصاره میوه رسیده با تمامی تیمارها اختلاف معنی دار مشاهده می شود (P≥۰.۰۰۲). بنابراین در بین عصاره های گیاهی، تیمار عصاره میوه رسیده بیشترین (۶۹/۶±۱۰/۵۲ درصد) و تیمار عصاره برگ کمترین (۵۵/۱±۵۵/۱۵ درصد) درصد حشره کشی را روی پوره‌ های ۲-۱ روزه ایجاد کرده اند.
پوره های ۴-۳ روزه: براساس نتایج بدست آمده، بین شاهد و اِن هگزان با تمامی تیمارها (P≥۰.۰۲) و همچنین بین تیمار عصاره میوه رسیده با تمامی تیمارها، از نظر درصد مرگ و میر، اختلاف معنی ‌دار مشاهده شد (P≥۰.۰۰۰۰۱)؛ اما بین تیمارهای عصاره گل، ‌میوه سبز کوچک، ‌میوه سبز بزرگ ‌و برگ از نظر تأثیر حشره‌کشی روی پوره ‌های آفت، اختلاف معنی دار ‌وجود ندارد. به طور کلی در بین عصاره ها، بیشترین درصد تلفات متعلق به تیمار عصاره میوه رسیده با میانگین ۰۹/۴±۱۸/۷۶ درصد و کمترین درصد تلفات متعلق به تیمار عصاره گل با میانگین۶۲/۶±۴۰/۲۶ درصد می‌ باشد.
نمودار ۴ : اثر کشندگی عصاره اِن هگزانی گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۱-۵- بررسی اثرات حشره کشی عصاره ‌های آبی گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر حشره کشی عصاره ‌های آبی پنج مرحله رشدی زیتون تلخ روی پوره‌ های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا، در نمودار ۵ مشخص شده است.
پوره های ۲-۱ روزه: نتایج نشان می ‌دهد که بین درصد تلفات در شاهد با تمامی تیمارها (P≥۰.۰۲) و همچنین بین درصد تلفات در آب با تیمارهای عصاره گل، میوه سبز کوچک و برگ (P≥۰.۰۰۹)، اختلاف معنی دار وجود دارد. به علاوه مشاهده شد که بین آب و تیمارهای عصاره میوه سبز بزرگ و میوه رسیده و نیز بین تیمار عصاره برگ و تیمارهای عصاره گل و میوه سبز کوچک اختلاف معنی ‌دار از نظر درصد تلفاتِ ایجاد شده، وجود ندارد؛ درحالی که تأثیر حشره‌کشی تیمار عصاره میوه سبز کوچک، نسبت به تیمارهای عصاره گل، ‌میوه سبز بزرگ و میوه رسیده به طور معنی داری بیشتر است (P≥۰.۰۰۴). به علاوه بین درصد تلفات تیمارهای عصاره میوه سبز کوچک و برگ اختلاف معنی ‌داری دیده نشد. بنابراین در بین عصاره های آبی، بیشترین درصد حشره کشی در تیمار عصاره میوه سبز کوچک (۷۳/۴±۸۳/۴۱ درصد) وکمترین درصد مرگ و میر در تیمار عصاره میوه رسیده (۳۵/۲±۱۸/۱۹ درصد) مشاهده شد.
پوره های ۴-۳ روزههمان ‌طور که در نمودار نمایان است، ‌بین درصد تلفات شاهد،‌ آب و تیمار عصاره برگ، از نظر تأثیر روی مرگ و میر پوره ها اختلاف معنی‌ دار وجود ندارد؛ اما این سه مورد با دیگر تیمارها اختلاف معنی ‌دار نشان می ‌دهند (P≥۰.۰۰۶). همچنین تیمار عصاره میوه سبز کوچک در مقایسه با تیمار عصاره گل، ‌به طور معنی ‌دار، درصد تلفات بالاتری را ایجاد کرده است (P≥۰.۰۱)؛ این درحالی است که درصد تلفات در تیمار‌های عصاره میوه‌ سبز کوچک، میوه سبز بزرگ و میوه رسیده و همچنین درصد مرگ و میر در سه تیمار عصاره گل،‌ میوه سبز بزرگ و میوه رسیده نیز، اختلاف معنی ‌دار ندارد. بنابراین در بین این عصاره ها، تیمار عصاره برگ (۸۰/۱±۲۲/۹ درصد) و تیمار عصاره میوه سبز کوچک (۸۴/۲±۱۳/۳۱ درصد) به ترتیب کمترین و بیشترین درصد تلفات را نشان می‌ دهند.
نمودار ۵ : اثر کشندگی عصاره آبی گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۲- بررسی اثر حلال‌ های اتانول، متانول،‌ استون، اِن هگزان و آب در استخراج مواد از گل، مراحل مختلف رشدی میوه و برگ زیتون تلخ (به روش استخراج سنتی)، روی پوره ‌های یک یا دو روزه و سه یا چهار روزه شته سیاه باقلا
۴-۲-۱- بررسی اثرات حشره کشی عصاره‌گل زیتون تلخ استخراج شده با حلال‌ های متفاوت روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر عصاره گل و حلال ‌های متفاوت روی درصد مرگ و میر پوره های شته سیاه باقلا در نمودار ۶ نشان داده شده است.
پوره های ۲-۱ روزه: نتایج نشان می‌ دهد که بین درصد تلفات ایجاد شده در تیمار عصاره اتانولی با عصاره‌ های متانولی و ‌استونی اختلاف معنی‌ دار وجود ندارد. عصاره ‌های استونی و آبی و همچنین عصاره‌ های اِن هگزانی و آبی نیز از نظر تأثیر حشره‌کشی اختلاف معنی‌ دار ندارند؛ این درحالی است که درصد مرگ و میر در تیمار‌های عصاره‌ اتانولی، متانولی و استونی به طور معنی ‌داری از درصد مرگ و میر در تیمار عصاره اِن هگزانی (P≥۰.۰۲) و همچنین درصد تلفات در تیمار‌های عصاره‌ اتانولی و متانولی از درصد تلفات در تیمارهای عصاره اِن هگزانی و آبی (P≥۰.۰۰۰۵) بیشتر هستند. به طور کلی در بین عصاره ها، درصد کشندگی در تیمار عصاره اتانولی بیشترین درصد (۳۹/۵±۴۲/۶۱) و در تیمار عصاره اِن هگزانی کمترین درصد (۹۹/۲±۳۸/۲۳) بوده ‌اند.
پوره های ۴-۳ روزهنتایج نشان می دهد که بین عصاره‌ های اتانولی، متانولی و استونی و همچنین بین عصاره ‌های اِن هگزانی و آبی از نظر تأثیر روی مرگ و میر پوره‌ های ۴-۳ روزه، اختلاف معنی‌ دار وجود ندارد؛ این درحالی است که درصد تلفات ایجاد شده با عصاره ‌های اتانولی، متانولی و استونی، نسبت به درصد تلفات ایجاد شده توسط عصاره‌ های اِن هگزانی و آبی، به طور معنی ‌داری بیشتر است (P≥۰.۰۰۰۰۱). بنابراین در بین عصاره های استخراج شده از گل، در تیمار عصاره اتانولی بیشترین (۷۵/۴±۱۵/۸۲ درصد) و در تیمار عصاره آبی کمترین (۰۷/۳±۸۱/۲۰ درصد) درصد مرگ و میر ایجاد شده است.
نمودار ۶ : اثر کشندگی عصاره گل زیتون تلخ استحصال شده با حلال های متفاوت (اتانول، متانول، استون، اِن هگزان و آب) روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۲-۲- بررسی اثرات حشره‌کشی عصاره میوه سبز کوچک استحصال شده با حلا‌ل‌ های متفاوت روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر حشره‌کشی عصاره میوه سبز کوچک و حلال ‌های متفاوت روی درصد مرگ و میر پوره های شته سیاه باقلا، در نمودار ۷ ارائه شده است.
پوره های ۲-۱ روزه: براساس نتایج، مشخص شد که درصد تلفات در تیمار عصاره اتانولی،‌ با درصد تلفات در تیمار‌‌های عصاره متانولی و اِن هگزانی اختلاف معنی دار دارد (P≥۰.۰۱)؛ اما بین درصد تلفات ایجاد شده در تیمار عصاره اتانولی با تیمارهای عصاره آبی و استونی اختلاف معنی دار وجود ندارد. این درحالی است که بین درصد مرگ و میر ایجاد شده در تیمار عصاره متانولی با عصاره ‌های اتانولی، استونی و آبی اختلاف معنی دار مشاهده شد (P≥۰.۰۲)؛ لیکن بین تیمار‌های عصاره استونی، اِن هگزانی و آبی، اختلاف معنی ‌دار از نظر درصد مرگ و میر ایجاد شده وجود ندارد. بنابراین در بین عصاره ها، بیشترین وکمترین اثر کشندگی به ترتیب مربوط به عصاره‌ های اتانولی (۰۷/۷±۵۳/۵۴ درصد) و متانولی (۵۱/۲±۶۱/۱۷ درصد) بوده است.
پوره‌ های ۴-۳ روزه: بنا به نتایج، بین درصد تلفات ایجاد شده در تیمار عصاره استونی با درصد تلفاتِ ایجاد شده در چهار تیمار عصاره اتانولی، متانولی، اِن هگزانی وآبی اختلاف معنی ‌دار وجود دارد (P≥۰.۰۰۴)؛ این درحالی است که بین تیمارهای عصاره‌ اتانولی، متانولی، اِن هگزانی و آبی، از نظر تأثیر حشره‌کشی روی پوره های آفت، اختلاف معنی‌ دار مشاهده نشد. همچنین بیشترین وکمترین درصد مرگ و میر ایجاد شده به ترتیب به تیمارهای عصاره ِان هگزانی (۱۹/۵±۵۰/۴۰ درصد) و استونی (۱۴/۲±۹۱/۱۰ درصد) اختصاص دارد.
نمودار ۷ : اثر کشندگی عصاره میوه سبز کوچک زیتون تلخ استحصال شده با حلال های متفاوت (اتانول، متانول، استون، اِن هگزان و آب) روی پوره های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا در شرایط آزمایشگاه
۴-۲-۳- بررسی اثرات حشره‌کشی عصاره میوه سبز بزرگ استخراج شده با حلال های متفاوت روی پوره ‌های ۲-۱ روزه و ۴-۳ روزه شته سیاه باقلا
نتایج تأثیر عصاره میوه سبز بزرگ و حلال ‌های متفاوت روی درصد مرگ و میر پوره های شته سیاه باقلا در نمودار ۸ نشان داده شده است.


فرم در حال بارگذاری ...

« ﻧﮕﺎرش ﻣﻘﺎﻟﻪ ﭘﮋوهشی با موضوع بررسی ماهیت، فعالیت و مسئولیت جنگجویان خارجی در روابط بین الملل- ...دانلود مقالات و پایان نامه ها در مورد بررسی رابطه بین مدیریت منابع انسانی الکترونیک و توانمندسازی کارکنان- ... »
 
مداحی های محرم