وبلاگ

توضیح وبلاگ من

پژوهش های پیشین در مورد تغییر الگوریتم بهینه سازی فاخته جهت استفاده در محیط های پویا- ...

 
تاریخ: 05-08-00
نویسنده: فاطمه کرمانی

دستاورد دیگری که تا حدی به عنوان ترکیبی از نگهداری تنوع، حافظه و خود-سازگاری استفاده می­ شود، پیاده­سازی چندین زیر جمعیت به طور همزمان است. هر زیر جمعیت ممکن است یک منطقه­ جدایی از فضای جستجو را در دست گرفته و یک وظیفه­ی جدا از همی را انجام دهند. به عنوان مثال بعضی از زیر جمعیت­ها ممکن است روی جستجوی بهینه­ سراسری و بعضی دیگر بر روی دنبال کردن تغییرات محیطی متمرکز شوند. سپس این دو نوع جمعیت برای تعادل در فرایند جستجو با هم تبادل اطلاعات کنند. شبه کد شکل ۴-۴ گویای یک چهارچوب کلی برای استفاده از این روش می­باشد.
پایان نامه - مقاله - پروژه
متدهایی که از روش چند-جمعیتی بودن پیروی می­ کنند بایستی زیر جمعیت‌ها را به گونه ­ای
تقسیم بندی کنند که با هم هم­پوشانی نداشته باشند. به این ترتیب تنوع خوبی در کل فضای جستجو ایجاد شده و شرایطی مهیا گشته که چندین زیر جمعیت برای پیدا کردن قله­های یکسان وارد عمل نشوند. این موارد در ضمن ارائه­ راه­کارهای استفاده از چند- جمعیتی بودن قابل مشاهده می­باشند. نکته­ای که در این­جا قابل ذکر است اینست که درالگوریتم شکل ۴-۴ دنبال کردن تغییرات به عنوان یک بخشی از دستاورد چند-جمعیتی بودن در نظر گرفته شده است. حال آن­که ممکن است با مسائلی روبرو شویم که شناسایی تغییرات در آن­ها سخت و گاهی غیرممکن است.
شکل۴-۴: شبه کد دستاورد چند-جمعیتی بودن [۶]
۴-۳-۱ به کارگیری الگوریتم بهینه­سازی چند-جمعیتی ذرات سریع درمحیط پویا
الگوریتم دیگری که در سال ۲۰۰۸ توسط لی و یانگ ارائه شد [۱۶] بر مبنای الگوریتم بهینه­سازی تجمعی ذرات بود که از روش چند-دسته­ای شدن ذرات[۵۳] استفاده می­کرد. در این­جا دسته­ها به دو نوع تقسیم می­شوند: (۱) یک گروه والد و (۲) چندین گروه فرزند. گروه والد جهت نگهداری تنوع در طول اجرا و شناسایی مناطق امیدبخش با بهره گرفتن از برنامه­ ریزی تکاملی سریع[۵۴] وارد عمل شده و گروه ­های فرزندان برای جستجوی محلی با بهره گرفتن از الگوریتم بهینه­سازی تجمعی ذرات سریع[۵۵] به کار گرفته
می­­شوند. لازم به ذکر است که برنامه­ ریزی تکاملی سریع از عملگر جهش cauchy به جای گوسین استفاده می­ کند. بنابراین طول گام بلندتر در رسیدن به بهینه­ سراسری برداشته و قدرت استخراج فضای جستجو را به ­طور کارآ دارد [۱۷]. الگوریتم FPSO نیز قدرت هم­گرایی سریع داشته و مناسب جستجوی محلی است.
در ابتدا فضای جستجو به چندین بخش تقسیم و هر دسته از ذرات به یک زیر فضا اختصاص
می­یابند. هر گروه فرزند منطقه­ای به شکل گویی با شعاع (رابطه­ (۴-۶)) و مرکزیت بهترین ذره­ی گروه را به عنوان منطقه­ جستجوی خودش در آن زیر فضا اختصاص می­دهد. بنابراین ذرات با شعاع کمتر از متعلق به آن گروه فرزند می­باشند.

 

(۴‑۶)  

در رابطه­ فوق و حد بالا و پایین امین بعد از بردار متغیر بعدی، و بیشینه و کمینه­ی عرض قله­ها و عدد ثابت در بازه­ی (۰،۱) می­باشند.
با توجه به تجربیات آزمایشگاهی هر چقدر تعداد قله­ها زیادتر باشد، باید تعداد گروه فرزندان نیز زیادتر باشد. همان­طور که قبلاً نیز اشاره شد، رابطه­ (۴-۶) مشخص می­ کند که شعاع مورد نظر هر گروه فرزندان چگونه محاسبه گردد. این شعاع براساس عرض قله­ها و رنج فضای جستجو تعیین می‌شود. به این­صورت که فضای جستجو را بر اختلاف بیشینه و کمینه­ی عرض قله­ها تقسیم و گروه فرزند را به آن زیر فضا اختصاص می­­دهد. با این روش سعی می­ شود که دو گروه فرزند یک منطقه از فضا را جستجو نکنند و با هم هم­پوشانی نداشته باشند.
این الگوریتم با یک گروه والد شروع به کار کرده تا فضای جستجو را کاوش کند. اگر در حین جستجو بهترین ذره در این گروه بهبود پیدا کرد، یک گروه فرزند به روشی که در بالا گفته شد به مرکزیت بهترین ذره­ی گروه والد ایجاد و ذراتی در گروه والد که در این شعاع قرار گرفته‌اند به عنوان اعضای این گروه فرزند در نظر گرفته می­شوند و بجای ذرات اختصاص داده شده به گروه فرزند، در گروه والد تعدادی ذره به ­طور تصادفی ایجاد می­گردند. علت ایجاد گروه فرزند در صورت بهبود بهترین
ذره­ی گروه والد اینست که ممکن است یک منطقه­ جستجوی امیدبخشی پیدا شده باشد. بنابراین گروه فرزند جدید ساخته شده تا به جستجوی آن منطقه به طور دقیق­تر بپردازد. در گروه فرزند از یک شمارنده­ای به نام failure-counter استفاده کرده که در صورت عدم بهبود بهترین ذره­ی گروه فرزند به مقدار این شمارنده افزوده می­گردد. در صورتی­که بعد از چند نسل شمارنده به بیشینه­ی مقدار خود رسید یعنی گروه فرزند در طی چند نسل نتوانست بهبودی حاصل کند و در بهینه­ محلی گیر کرد، در
آن­صورت از عملگر جهش Couchy بر روی بهترین ذره­ی گروه فرزند استفاده می‌شود. این عملگر از توزیع گوسین به صورت زیر استفاده می‌کند:

 

(۴‑۷)  

در تعداد گروه فرزندان محدودیت وجود دارد. اگر تعداد آن به حد بیشینه رسید و با این وجود بهترین ذره­ی گروه والد نیز بهبود پیدا کند، گروه فرزند جدید ساخته نمی­ شود.
در بررسی هم­پوشانی گروه­ ها باید گفت در صورتی­که دو گروه یک منطقه را جستجو کنند،
همان­طورکه قبلاً نیز اشاره شد باعث کاهش کارآیی الگوریتم و از دست رفتن منابع می­شوند. بنابراین س
عی می­ شود که از این امر جلوگیری گردد. برای عدم هم­پوشانی بین گروه فرزندان اگر فاصله‌ی دو تا گروه از هم کمتر از شعاع گفته شده در رابطه­ (۴-۶) بود، در ‌آن­صورت گروه فرزند با شایستگی کمتر حذف می­ شود.
در این مقاله می­توان به این موضوع اشاره کرد که الگوریتم پیشنهادی ارائه شده با معیار خطای
برون­خطى برای محیط­هایی با تغییرات خیلی زیاد مفید واقع شده و با این معیار توانسته قله­های با ارتفاع زیاد را ردیابی کند.
۴-۳-۲ الگوریتم بهینه­سازی تجمعی ذرات با رویکرد افزودن گروه فرزند در محیط پویا
کاووسی، هاشمی و میبدی در سال ۲۰۱۰ [۱۸] همانند [۱۶] از یک گروه والد و چند گروه فرزند در الگوریتم PSO استفاده کردند. همان­طورکه قبلاً نیز گفته شد، گروه والد برای کاوش فضای جستجو و گروه فرزندان جهت استخراج کردن فضای جستجو به کار گرفته می­شوند و هر دو گروه از الگوریتم بهینه­سازی تجمعی ذرات با همسایگی محلی استفاده می­ کنند. به این­صورت که ذرات بجای این­که از بهترین ذره­ی گروه یاد بگیرند از بهترین ذره­ی موجود در گروه مربوطه­اش یاد می­گیرند.
در الگوریتم پیشنهادی این مقاله ابتدا گروه والد مقداردهی اولیه شده و به جستجو در فضا می‌پردازد و در هر تکرار الگوریتم سرعت و موقعیت ذرات به روز رسانی می­ شود. سپس فاصله­ی هر ذره از گروه والد با بهترین ذرات گروه ­های فرزند سنجیده و در صورتی­که فاصله کمتر از r باشد جای مجذوب کننده­[۵۶] (بهترین ذره در گروه فرزند) گروه فرزند با ذره­ی گروه والد عوض شده تا جستجوی محلی حول آن ذره­ی گروه والد ادامه یابد. سپس به جای ذره­ی گروه والد یک ذره­ی دیگر مقداردهی می­ شود. زمانی­که برای همه ذرات گروه والد این فاصله سنجیده شد و ذرات دوباره مقداردهی شدند بهترین ذره­­ی گروه والد ارزیابی می­ شود. اگر موقعیت نسبت به قبل بهبود پیدا کرد یک گروه فرزند به مرکزیت بهترین ذره­ی گروه والد و به شعاع ایجاد می­ شود. سپس m تا ذره­ی جدید مقدار دهی شده در گروه والد که در فاصله­ای کمتر از r از مجذوب کننده­ گروه فرزند­اند به گروه فرزند می­پیوندند. اگر این m تا از کل تعداد ذرات گروه فرزند کمتر باشد، مابقی ذرات به طور تصادفی در فاصله‌ی از مجذوب کننده­ گروه فرزند، به ‌آن اضافه می­گردند و مجدداً ذرات گروه فرزند جدید تولید شده، سرعت خود را با توجه به رابطه­ زیر به روز رسانی می­ کنند:

 

(۴‑۸)  

همچنین گروهی که فاصله­ی مجذوب کننده­اش از گروه دیگر از یک حد آستانه­ای (rexcl) [19] کمتر و نیز شایستگی آن کمتر است (گروهی که شایستگی مجذوب کننده­اش کمتر از گروه دیگر است) حذف
­می­ شود.
زمانی­که تغییر در محیط رخ می­دهد همه ذرات گروه والد دوباره ارزیابی می­شوند. ولی ذرات گروه فرزند رفتار خود را تغییر داده، تبدیل به ذرات موج­گونه[۵۷] [۲۰] شده و حول مجذوب کننده­شان به شعاع به ­طور تصادفی مقداردهی می­شوند. سپس مجذوب کننده­ گروه فرزند با توجه به ذرات ایجاد شده جدید به روز رسانی می­گردد. این کار باعث می­ شود تا حول بهترین موقعیت قبلی در هر گروه فرزند ذرات جدید تشکیل شوند تا در صورتی­که شدت تغیرات کم است، راحت‌تر بتوان بهینه­ جدید را دنبال کرد.
۴-۳-۳ به کارگیری الگوریتم بهینه­سازی تجمعی ذرات با رویکرد وزن تطبیقی و خوشه­بندی فازی در محیط پویا


فرم در حال بارگذاری ...

« پژوهش های کارشناسی ارشد درباره بررسی اثربخشی الگوی درمانی کاهش استرس براساس ذهن آگاهی (MBSR) در کاهش نگرانی ...دانلود مقالات و پایان نامه ها درباره تئوری ظاهر در حقوق خصوصی ایران- فایل ۱۸ »
 
مداحی های محرم